Atatürk Kültür Merkezinde Bu Hafta ( 30 Ocak – 5 Şubat )

featured
ataturk-kultur-merkezinde-bu-hafta-30-ocak-5-subat.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANADOLU ATEŞİ// 30 OCAK // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.00
Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan, hemen hemen her yöreden derlenmiş 3.000 halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran Anadolu Ateşi, 30 Ocak Pazartesi akşamı AKM Türk Telekom Opera Salonunda izleyicilerle buluşacak. Bugüne kadar 85 ülkede, 3.500 gösteri ile 20 milyonu aşan sanatsever tarafından izlenen Anadolu Ateşi, halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek kültürel bir şölen yaşatacak.

LA BAYADÈRE //  31 OCAK, 5-16-18 ŞUBAT // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.00
Farklı kategorilerde sanat dallarından sunduğu etkinlikleri ile İstanbul’un en köklü ve en ilgi gören adreslerinden olan Atatürk Kültür Merkezi, Ocak ayında ziyaretçilerini en büyük bale eserlerinden birisi olarak kabul gören La Bayadère ile buluşturuyor. İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek olan La Bayadère, romantik ve klasik dönemlerin arasında önemli bağlantılar kuran ve kendisinden sonra gelen beyaz balelerin habercisi olarak nitelendiriliyor. Prömiyerini 14 Ocak akşamı Atatürk Kültür Merkez Türk Telekom Opera Salonunun muhteşem atmosferinde yapan La Bayadère balesi; Hindistan’da geçen konusu, aşk ve entrika yüklü sihirli atmosferi, Marius Petipa’nın eşsiz koreografisi, Ludwig Minkus’un müziğinin melodik çekiciliğinin yanı sıra, gösterişli töresellik ve etnik ögeler içeren sahneleri ve mükemmel danslarıyla baleseverlere unutulmaz bir performans vadediyor. La Bayadère balesini Ayşem Sunal Savaşkurt sahneye koyuyor. Bale severlerin Efter Tunç’un dekorları, Gülden Sayıl’ın kostümleri, Önder Arık’ın ışıkları ile Hindistan’ın baharat kokulu mistik ve etnik atmosferini derinden hissedecekleri La Bayadère 31 Ocak ve 5, 16 ve 18 Şubat’ta izleyicisi ile buluşmaya devam edecek.

MÜZİK TAKVİMİ: CUMHURBAŞKANLIĞI KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KOROSU // 31 OCAK // MÜZİK PLATFORMU // 19.30
Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’nun bu sezonda başladığı Müzik Takvimi, dünya tarihinden müzik kültürümüze yansıyanların peşine düşüyor. Türkiye ve dünya tarihinde iz bırakan sosyal, kültürel ve siyasi olaylar ve müzik kültürümüz arasında şaşırtıcı bağlar kuruluyor. Konuyla ilgili eserlerin seslendirildiği programda, perdeye yansıtılan fotoğraflar ve belgelerle, dinleyici zaman tünelinde bir yolculuğa çıkarılıyor. 31 Ocak’ta AKM Müzik Platformunda gerçekleşecek programı koro ses ve saz sanatçılarının refakatiyle Mehmet Güntekin sunuyor.

İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI DENİZBANK KONSERLERİ // 3 ŞUBAT // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.00

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Şubat ayının ilk konserini 3 Şubat Cuma günü saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonunda gerçekleştirecek. Şef Raoul Gruneis yönetiminde gerçekleşecek konserin Tenor solistliğini İlker Arcayürek üstlenirken, Altuğ Tekin ise korno ile sahne alacak. Ayın ilk konserinde J. B. Lully’nin Türklerin Seremoni Marşı, B.Brıtten’den Tenor, Korno ve Yaylılar İçin Serenad ve R. Strauss’tan Don Juan Op.20 ve Salome Operası’ndan “Yedi Tül Dansı” icra edilecek.

BENCE KATİL ÖLDÜRDÜ // 3,4,5  ŞUBAT // AKM TİYATRO SALONU // 20.00, 20.00, 15.00
Kurtcebe Turgul’un yazdığı, Gökhan Kocaoğlu’nun yönettiği polisiye tiyatro oyunu Bence Katil Öldürdü oyunu, 3, 4, 5 Şubat tarihlerinde AKM Tiyatro Salonunda tiyatroseverlerle buluşuyor. İzleyiciye merak, heyecan ve kahkaha dolu saatler vaad eden ve alışılagelmiş  “katil kim?” polisiyelerini bir kenara bırakan Bence Katil Öldürdü’de; Paris’in müstesna bir semtindeki devasa bir malikanede, ünlü iş adamı Eugène Lamortier’nin cesedinin etrafında toplanmış birbirinden ilginç karakterler, hiçbir ipucu bırakmadan sırra kadem basan katilin kimliği hakkında fikir yürütmektedirler. 

DİJİTAL HAYVANLAR ALEMİ SERGİSİ// 30 OCAK – 30 AĞUSTOS   // AKM ÇOK AMAÇLI  SALON 

Hayvanlar dünyasının nesli tükenmişleri ve zamane türleri, holografik ve dijital hayvanlar alemi sergisi DigiZoo ile Atatürk Kültür Merkezinde yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla hayata geçirilen holografik ve dijital hayvanlar alemi sergisi DigiZoo, dünyanın çeşitli coğrafyalarında yaşayan 30 hayvanı, doğal yaşam alanlarından koparmadan ziyaretçilerle buluşturuyor. Ziyaretçilerini, dinozorlardan Anadolu kedisi karakulağa ilginç hayvanların dünyasında dijital bir deneyime çıkaran sergi başta çocuklar olmak üzere hayvanların dünyasını keşfetmek isteyenlere benzersiz bir deneyim yaşatıyor. Ücretsiz olarak ziyaretçilerini ağırlayan sergi, aynı zamanda nesli tükenmiş hayvanları da daha yakından tanıma fırsatı da sunuyor.

AKM YARIYIL ETKİNLİKLERİ

TAN SAĞTÜRK İLE DANS ATÖLYESİ // 30 OCAK  // AKM TİYATRO SALONU //  12.00
Ünlü balet Tan Sağtürk, 30 Ocak Pazartesi günü AKM Tiyatro Salonunda Atatürk Kültür Merkezinin minik ziyaretçilerine bale eğitimi vermeye hazırlanıyor. 

MEY İLE POM ‘TEKERLEMELİ ŞARKILAR’ // 30 OCAK // AKM TİYATRO SALONU // 14.00
Animasyon karakterler Mey ile Pom’u 30 Ocak günü saat 14.00’da AKM Tiyatro Salonunda ağırlayacak olan Atatürk Kültür Merkezi, çocukların tekerleme yeteneklerini geliştirmeleri için keyif dolu bir etkinlik sunuyor.  .  Mey ile Pom ‘Tekerlemeli Şarkılar’la çocuklar öğrenecekleri tekerlemeleri doğru telaffuz etmeye çalışırken başarma duygusu yaşayacaklar ve kendilerine olan güvenleri artacak.

EN SEVDİĞİM RAFADAN MÜZİKALİ // 31 OCAK // AKM TİYATRO SALONU // 13.00
Sıcak, samimi ilişkileri, eğlenceli serüvenleriyle çocukların izlemeye doyamadığı Rafadan Tayfa ekibi, Rafadan Tayfa Müzikali’yle 31 Ocak Salı günü AKM Tiyatro Salonunda minik sanatseverle buluşacak. Saat 13.00 ve saat 15.00 seanslarıyla sahnelenecek olan En Sevdiğim Rafadan Müzikali’nde Rafadan Tayfa sinema filmlerinin kahramanı Kazım Amca yeni bir televizyon programına başlar. İlk konuğu da Rafadan Tayfa’nın sevilen kahramanı Hayri’dir. Bu ikilinin programında geçmişten günümüze Rafadan Tayfa’nın maceraları konuşulur.

ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI DRAMA ATÖLYESİ // 31 OCAK, 1,2,3,4,5 ŞUBAT // 16.00, 15.00, 15.00, 15.00, 15,00, 15,00
Sumru Oğuz eğitmenliğindeki atölyede 4–6 yaş arasındaki çocuklar hayal güçlerini sahneye yansıtıyor. AKM Çocuk Sanat Merkezindeki atölyede rol yapmayı, canlandırmayı, doğaçlamayı öğrenen çocuklar, bir olaydan yola çıkıp farklı maceralara atılıyor. Atölye, çocukların yaratıcılıklarının gelişmesine katkıda bulunurken, sosyal beceri, iletişim ve özgüven gibi konularda da sanat yoluyla güçlenmelerini sağlıyor.

HİKAYEMİ SESLENDİRİYORUM // 31 OCAK, 2,5 ŞUBAT // 14.00, 13.00, 17.00
7 – 11 yaş arasındaki çocuklara özel, 31 Ocak, 2 ve 5 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Hikayemi Seslendiriyorum atölyesinde eğitmen tarafından önceden belirlenmiş konu hakkında öğrencilere bilgiler verilir, çeşitli görsel ve duysal materyaller paylaşılır. Öğrenciler hayatlarındaki deneyimleri ve gördüklerini aktarır. Konu öğrencilerin zihninde şekillenir, kendi hikayelerini kurgulamalarına, yazmalarına ve resmini çizmelerine yol gösterilir. Hikayesini oluşturan çocuklar; hikayeleri için okuma provaları yapar, arkadaşlarına, öğretmenine okur, gerekli düzeltmeleri yapar. Hazır olan hikaye öğrenci tarafından seslendirilerek kayıt altına alınır. Ses kaydı ailelere gönderilir.

RESİMLE TANIŞIYORUM // 31 OCAK – 2, 4, 5 ŞUBAT  // 11.00
AKM Çocuk Sanat Merkezinde Metin Ceyran’ın eğitmenliğinde düzenlenen ‘Resimle Tanışıyorum’ atölyesi, 4–6 yaş arasındaki minikleri sanatın büyülü dünyasıyla buluşuyor. Çocuklar her atölyede farklı bir temayla resimler yapıyor. Hayal güçlerini resmin gücüyle birleştiren çocuklar zihinsel, fiziksel ve ruhsal yönden de gelişiyor.

SİHİRLİ KELEBEKLER // 31 OCAK – 2, 4, 5 ŞUBAT  // 15.00
#hermamabirnota projesi kapsamında gönüllü eğitmenlerin yer aldığı ve çocukların hayal güçlerini kullanarak faaliyete geçeceği aynı zamanda hayvanları yakından tanıma fırsatı da yakalayacağı Atatürk Kütür Merkezi, 31 Ocak Salı günü Sihirli Kelebekler Atölyesi düzenliyor. Merve Çatar yönetiminde 5 – 8 yaş aralığındaki çocuklara yönelik gerçekleştirilecek atölyede, çocuklar çizdikleri kelebekleri hayal güçlerini kullanarak süsleyecekler. Kelebeklerin kanat çırpmaları için sistemini de ekleyerek sihirli kelebeklerini uçuracaklar. 

MİNİK DOSTLARIMIN YENİ YUVALARI // 1 ŞUBAT // 14.00
Atatürk Kültür Merkezi Çocuk Sanat Merkezinde çocuklara kedi evi yapımını öğrenecekleri Minik Dostlarımın Yeni Yuvaları atölyesi sunuyor. #hermamabirnota projesi kapsamında gönüllü Eğitmen Nurgül Kocatürk önderliğinde gerçekleşecek atölyede çocuklar, kedi yuvalarını hayal güçlerini kullanarak süsleyecekler. Çocukların psikomotor becerilerini ve hayal gücünü geliştirecek bu atölyede çocuklar aynı zamanda kedilerle ilgili bir şarkı da öğrenecekler. 

GÜNEŞLE BULUSMAK İSTEYEN KARDAN ADAM // 1 ŞUBAT // AKM TİYATRO SALONU // 13.00

Romanya’da, oyunları en çok sahnelenen yazarlardan biri olan ve Fransızca yazılarıyla büyük beğeni kazanan Matei Visniec imzalı Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adam, 1 Şubat Çarşamba günü saat 13.00’te AKM Tiyatro Salonunda minik tiyatroseverlerle buluşacak.   

Daha o yıl doğmuş olan kardan adam, baharın gelmesiyle yavaş yavaş erimeye başlar.  Güneşin havayı ısıtmasıyla eridiğini öğrenen kardan adam, hayvan dostlarının da yardımıyla, su olup gitmeden Güneş ile buluşup, ondan yardım istemeye karar verir. Güneş ile karşılaştığındaysa kendinden çok hayvan dostlarını, doğadaki tomurcukları düşünür ve onlar için istekte bulunur. Cömert Güneş, bu düşünceli, koca yürekli kardan adamın yok olmasına izin vermez; doğanın sonsuz döngüsünde ona tatlı bir yer ayırır.

KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ // 1,3 ŞUBAT // AKM TİYATRO SALONU // 14.00
Dünyanın en bilinen ve sevilen masallarının başında gelen Kırmızı Başlıklı Kız, Uygur Tiyatrosu’nun uyarladığı yepyeni versiyonuyla 1 ve 3 Şubat tarihlerinde saat 14.00’da AKM Tiyatro Salonunda sahneleniyor. Doğa ve Rüzgar adlı iki kardeş büyükannelerinin evine misafir olurlar. Gece uyumak üzere odalarına çekilirler fakat ikisini de uyku tutmaz. Canı sıkılan Rüzgar, Doğa’dan Kırmızı Başlıklı Kız masalını anlatmasını ister. Doğa başta çok istekli olmasa da masalı anlatmaya başlar. Masal ilerledikçe, odadaki eşyalar ve gardıroptaki giysiler hayal güçlerini tetikler. Böylece masal ile gerçek birbirine karışır ve iki kardeş, karanlık ormanda yollarını aramaya başlar.

BİRLİKTE ŞARKI SÖYLÜYORUZ // 1,4 ŞUBAT// 13.00, 12.00
7 – 11 yaş aralığındaki çocukların çeşitli nefes ve ses egzersizleri yapacakları Birlikte Şarkı Söylüyoruz atölyesi 1 ve 4 Şubat tarihlerinde AKM Çocuk Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek. Çocuklar atölye için belirlenmiş çocuk şarkısını öğrenecek ve söyleme deneyimi kazanacaklar. Duysal, görsel ve sözel hafızalarının da gelişmesine katkı sağlayacak olan atölye, çocukların duyum çalışmalarıyla ve duydukları sesleri taklit etmeye çalışmasıyla müziğe giriş yapmalarını sağlayacak.

LEGO EDUCATİON İLE YARATICI ELLER İŞ BAŞINDA // 2,4 ŞUBAT // 13.00, 17.00, 14.00
2 ve 4 Şubat tarihlerinde AKM Çocuk Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek Lego Education ile Yaratıcı Eller İş Başında atölyeleri; bütünsel bir yaklaşımla tasarlanan etkinliklerle çocukların tüm bedenlerini ile hareket ettirirken hem soyut düşünme, benzerlik kurma, sıralama, ince motor becerileri, ifade gücü, mantıksal düşünme, el-göz koordinasyonu gibi becerilerini geliştirmelerine hem de hayal güçlerini heyecanla ve sevinçle beraber kullanıp yeni keşifler yapmalarına destek sağlayacak.

ÇOCUKLAR İÇİN UKULELE ATÖLYESİ // 1,3,4,5  ŞUBAT // 17.00, 14.00, 16.00, 16.00
AKM Çocuk Sanat Merkezindeki Ukulele Atölyesi, müziksever minikleri yepyeni bir enstrümanla tanıştırıyor. Ukulelenin temel akorlarını ve parmak kombinasyonlarını öğrenen 7 – 11 yaş aralığındaki çocuklar, atölye için belirlenen şarkıyı hep birlikte çalıp söylüyor. Her atölyede yepyeni bir şarkıyla tanışan çocuklar doyasıya eğlenirken, aynı zamanda geniş bir ukulele repertuvarına da hakim oluyor.

RİTİM ATÖLYESİ // 1, 3 ,4, 5, ŞUBAT // 16.00, 16.00, 17.00,15.00 
Ritim Atölyesi, çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunuyor. Eğitmen Eda Kocatürk yönetiminde düzenlenen atölyede çocuklar, kendilerine dağıtılan vurmalı çalgılarla önce ritim kalıplarını öğreniyor, sonrasında toplu olarak oluşturdukları ritim grupları ile çalınan müziğe eşlik ediyor. Atölye, çocukların içlerindeki müzisyeni ortaya çıkarmaları için güzel bir fırsat yaratıyor. 

ERKEN MÜZİK ATÖLYESİ // 1, 3, 4, 5, ŞUBAT // 15.00, 15.00, 15.00, 14.00
Çocukları erken yaşta müzikle tanıştıran atölye, davuldan metalofona, ritim çubuklarından üçgen zillere pek çok çalgıyı küçük sanatçıların hayatına sokuyor. Çocuklar bu sayede hem ritim duygularını geliştiriyor hem de bir orkestranın parçası olma, el-göz- beyin koordinasyonunu geliştirme ve konsantrasyonu artırma gibi kazanımlar elde ediyor. Eğitmen Eda Kocatürk’ün yönetimindeki atölyede müzikle tanışan çocuklar, oyun ve müzik aracılığıyla keyiflerine keyif katıyor.

PİYANO İLE TANIŞIYORUM// 1 ŞUBAT // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 17.00
Atatürk Kültür Merkezi, çocukları piyano ile tanıştırıyor. 2 Şubat Çarşamba günü AKM Çocuk Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek Piyano ile Tanışıyorum atölyesi, 4 -11 yaş aralığındaki çocuklara yepyeni deneyimler sunuyor. #hermamabirnota projesi kapsamında gönüllü öğretmenlik üstlenen Eda Kocatürk tarafından koordine edilecek atölyede çocuklar, piyano hakkında bilgi edindikten sonra kısa bir resital dinleyecek. Ardından piyano çalgısını deneme fırsatları olacak. 

METİN VE EDA ÖZÜLKÜ ÇOCUK MÜZİK ATÖLYESİ // 2 ŞUBAT 14.00
Müzik dünyamızın başarılı çifti Eda & Metin Özülkü 27 Ocak Cuma ve 2 Şubat Perşembe günlerinde Atatürk Kültür Merkezinde müzik atölyesi ile çocuklarla buluşuyor.  3-4 kişiden oluşan orkestra eşliğinde okul kitaplarında yer alan çocuk şarkılarının icra edileceği atölyede çocuklar bazen solo bazen de koro olarak şarkılar söyleyecekler.

KENDİ TAKIMI KENDİM TASARLIYORUM // 3 ŞUBAT // 13.00
AKM Çocuk Sanat Merkezinde 3 Şubat Cuma günü gerçekleştirilecek Kendi Takımı Kendim Tasarlıyorum atölyesi ile çocuklar çeşitli boncukları kullanarak kolye veya bileklik yapımını deneyimleyecekler. Sokak hayvanlarına destek amacıyla geliştirilen # hermamabirnota  projesi kapsamında atölyenin eğitmenliğini Nurgül Kocatürk gönüllü olarak üstleniyor.

GİTAR İLE TANIŞIYORUM // 3 ŞUBAT  // 17.00
Atatürk Kültür Merkezi, çocukları sanatla buluşturan etkinlikleri kapsamında 3 Şubat günü Gitar ile Tanışıyorum atölyesi düzenliyor. 7 – 11 yaş aralığındaki çocuklara yönelik olarak düzenlenecek atölyede, çocuklar gitar hakkında bilgi edindikten sonra kısa bir resital dinleyecekler ve ardından gitar çalmayı deneyimleyecekler. Gitar ile Tanışıyorum atölyesi sokak hayvanları için geliştirilen #hermamabirnota projesi kapsamında gönüllü öğretmen Eda Kocatürk tarafından yönetilecek.

DEDE KORKUT HİKÂYELERİ // 4 ŞUBAT // 14.00
Türk dünyasının atası Dede Korkut’un hikâyeleri, 4 Şubat Cumartesi günü AKM Tiyatro Salonunda çocuklar için sahneye taşınıyor. 

PATİLİ BALO ATÖLYESİ // 4 ŞUBAT // 14.00
#hermamabirnota projesi kapsamında gönüllü öğretmen Nurgül Kocatürk, AKM Çocuk Sanat Merkezinde 6 -8 yaş grubuna özel Patili Balo Atölyesi’nin eğitmenliğini üstleniyor. Çeşitli materyaller kullanılarak hayvan dostlarımızın silüeti şeklinde maskelerinin yapımının öğrenileceği atölyede çocuklar psikomotor becerilerini ve hayal gücünü geliştirecek ve maske yapımını öğrendikleri hayvanlarla ilgili de birer şarkı öğrenecekler. 

ÖMÜR GEDİK İLE PATİLİ ŞARKILAR VE DOĞANIN SESLERİ // AKM TİYATRO SALONU// 4 ŞUBAT // 16.00
Hayvan sevgisi ve hayvan korunması alanlarında yaptığı çalışmalarla örnek gösterilen sanatçı Ömür Gedik, 29 Ocak ve 4 Şubat’ta 6 -12 yaş arası çocuklarla hayvan ve doğa temalı şarkılar söyleyecek.

MEYVE SEBZE ORKESTRASI ATÖLYESİ // 3,4 ŞUBAT // 17.00, 13.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi, Meyve Sebze Orkestrası Atölyesi ile 27 Ocak ile 4 Şubat tarihlerinde çocukların unutamayacakları bir atölyeye daha ev sahipliği yapıyor. Elektronik bir devre aracılığı ile meyve ve sebzelerin birer müzik enstrümanına dönüştürüldüğü atölyede, meyve ve sebzelere dokunarak müzik yapmak çocuklar için oldukça ilgi çekici ve eğlendirici bir yöntem olmakla kalmıyor, çocukların sağlıklı besinlerle aralarında pozitif bir bağ kurmasına da yardımcı oluyor. Atölyede meyve ve sebzelere hem vurmalı çalgıların hem de melodik çalgıların sesleri atanarak çocukların birçok sesi deneyimlemesi sağlanıyor. 

UKULELE KAMPI // 4,5 ŞUBAT // 16.00
AKM Çocuk Sanat Merkezindeki Ukulele Kampı, 7-11 yaş arasındaki minik müzikseverleri yepyeni bir enstrümanla tanıştırıyor. Ukulelenin temel akorlarını ve parmak kombinasyonlarını öğrenen çocuklar, atölye için belirlenen şarkıyı hep birlikte çalıp söylüyor. Her atölyede yepyeni bir şarkıyla tanışan çocuklar doyasıya eğlenirken, aynı zamanda geniş bir ukulele repertuvarına da sahip oluyor.

BASKI ATÖLYESİ // 4,5 ŞUBAT // 16.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi, 10-12 yaş aralığındaki çocuklara özel baskı atölyesi düzenliyor. 4 ve 5 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek Baskı Atölyesi’nde çocuklar, strafor kalıplardan kendi desenlerini tasarlayarak; geleneksel yazmalardaki baskıların nasıl yapıldığı, motiflerin neyi anlattığı gibi geleneksel kumaş baskısı tekniklerini öğrenecekler.

PATİLİ KÜREM ATÖLYESİ // 5 ŞUBAT // 14.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi 6-8 yaş aralığındaki çocuklara, #hermamabirnota projesi kapsamında Patili Kürem Atölyesi düzenliyor. Gönüllü öğretmen Nurgül Kocatürk koordinatörlüğünde gerçekleşecek atölyede çocuklar, seçilen patili dostumuzun boyamasını yapacak. Ayrıca bir de plastik bardak ile kar küresi yapacak ve çocuklar oluşturduğu hayvanla ilgili bir şarkı öğrenecekler.

KLASİK MÜZİKLE TANIŞMA ATÖLYESİ // 5 ŞUBAT // 12.00, 13.00 
Atatürk Kültür Merkezi; çocukların klasik müzikle erken yaşta tanışması ve estetik duygularının gelişmesini desteklemek amacıyla Klasik Müzikle Tanışma Atölyesi’ne ev sahipliği yapıyor. 5 Şubat Pazar günü gerçekleşecek atölyede 6-10 yaş aralığındaki çocuklara özel; Bach, Vivaldi, Mozart ve Beethoven’ın hayatları ve eserleri aktarılacak. Atölyeler ile çocukların yaratıcı ve interaktif yollarla klasik müzik tarihini öğrenmesi hedefleniyor.

RESİM SEVİNCİ // 31 OCAK – 2, 4, 5 ŞUBAT  // 11.00
Metin Ceyran ile Resim Sevinci, AKM Çocuk Sanat Merkezinde geleceğin ressamlarını yetiştiriyor. Farklı temalarda benzersiz resimlere imza atan 7-11 yaş aralığındaki çocuklar, duygu ve düşüncelerini kâğıda aktarırken, zengin iç dünyalarını da boyayla dışa vuruyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Atatürk Kültür Merkezinde Bu Hafta ( 30 Ocak – 5 Şubat )

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haber Kat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin