Avrupa'nın En Büyük Tütün İşletme Fabrikası Muş'ta Açılıyor!

featured
avrupanin-en-buyuk-tutun-isletme-fabrikasi-musta-aciliyor.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muş ili organize sanayi bölgesinde, Star Agritech tütün işleme fabrikasıi inşaatının başlangıcını kutlamak için temel atma töreni düzenlendi.

Bu sene eylül ayı içerisinde açılması beklenen fabrika, bölgeye ekonomik kalkınma getirecek girişimler ve istihdam ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor.

23.000 metrekarelik kapalı alana sahip işletme, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde tarımsal inovasyon merkezi olarak konumlandırılmak için çalışmalar yürütülüyor.

Yaklaşık 12 milyon dolarlık yatırımla Muş ilinde inşa edilen tesis, Avrupa’nın da en büyük tütün işleme fabrikasını temsil ediyor.

Proje ile planlanan çevre dostu işletmenin tasarımı, su, atık arıtma ve enerji kullanımı gibi operasyonel yönler söz konusu olduğunda çevre dostu olmanın önemli bir bileşenine sahip olacak. Yüksek kaliteye dayanan en son teknolojiyle sürdürülebilir üretim yöntemleri kullanılacak. 

Bu projede kilit rol üstlenen Muş ili, bölgeyi tarımsal saha haline getirmek için belirlenen tüm hedefleri karşılıyor. Ek olarak Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde projenin daha fazla gelişmesine yardımcı olacağı ifade ediliyor.

Star Agritech International yöneticisi Mustafa Tütüncü temel atma töreninde projenin önemi hakkında konuştu.’’Projenin ekonomik büyüme için bir katalizör olacağını, tesisin gelecekteki ekonomik etkisinin göz ardı edilemeyeceğini söyledi. Yapılan katkılarla birlikte bölgede istihdam yaratılacağını göreceğimizden eminiz ‘’diyerek konuşmasını sürdürdü. Muş’ta tarımı canlandırmak, ayağa kaldırmayı sağlamak için bir araya geldik.” Benim kalbime yakın çok değerli harika bir proje ve ben daha mutlu olamazdım”dedi. Ayrıca, bu projenin meyve vermesine vesile olan proje geliştiricilerine ve ortaklarına teşekkür etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Avrupa'nın En Büyük Tütün İşletme Fabrikası Muş'ta Açılıyor!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haber Kat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin