Bilfen Okulları, ATATÜRK’ü vefatının 84.yılında Dolmabahçe’de andı

featured
bilfen-okullari-ataturku-vefatinin-84-yilinda-dolmabahcede-andi.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilfen Okulları, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü velileri ve öğrencileriyle birlikte Dolmabahçe'de andı. Millî Saraylar Resim Müzesi’nde gerçekleştirilen özel gecede Bilfenli öğrenciler Atamızın sevdiği şarkıları seslendirdi. “Anma Programı”nda değerli sanatçılar Eda Özülkü ve Hakan Aysev sunumlarıyla öğrencilere eşlik ederken “Ata’mızın Son 100 Günü” belgeseli de izleyen velilere ve basın mensuplarına duygu dolu anlar yaşattı. 

 

Bilfen İlköğretim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Nurşen KAYATÜRK bu özel günle ilgili törende "Vefatının 84. yıl dönümünde, Kurtuluş Savaşı'nın Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’ni gelecek nesillere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. İlke ve devrimlerini gönülden benimsemiş bir kurum olarak çağdaşlaşma yolunda emin adımlarla yürümekte, hızla değişen ve gelişen dünyamızdan geri kalmamak için uğraş vermekteyiz. " diye konuştu. 

 

KAYATÜRK ayrıca “Bugün Bilfen okulları olarak Ulu önder Atamızın vefatının 84. yılı nedeniyle düzenlediğimiz anma programı için Dolmabahçe’deyiz. Atamızın son 100 gününü anlatan belgesel ve sevdiği şarkılardan oluşan Programı Millî Saraylar Resim müzesinden sunmanın gururunu yaşıyoruz. Atamızın 1937’de açtığı ilk resim müzesinde, ilk defa böyle bir programı yapıyor olmak, öğrencilerimiz ve bizim için ayrıca çok değerli ve anlamlı.” dedi.

 

Bilfen Okullarından bir ilk 

Bilfen Okulları, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü vefatının 84.yılında hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’nda andı. İlk kez özel bir etkinliğe ev sahipliği yapan Millî Saraylar Resim Müzesi’nde çok sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirilen bu özel gecede izleyiciler duygu dolu anlar yaşadı. Anma töreni Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ulusumuzun bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyet uğruna can veren şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Bilfen Okullarında Müzik öğretmeni olarak da görev yapan sanatçı Eda Özülkü ve Hakan Aysev’in sunumuyla Atatürk'ün son 100 gününün anlatıldığı anma töreni Bilfen Okulları Müzik öğretmenlerinden kurulu orkestranın Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirmeleri ile devam etti. Millî Saraylar Resim müzesinin büyülü atmosferinde süren gece, koro öğrencilerinin seslendirdiği marşlar ve öğrencilerin sergiledikleri dans koreografileriyle de birleşince izleyenler unutulmaz bir geceye tanıklık ettiler.

 

Ata’mızın Son 100 Günü

Bilfen Okulları tarafından aylarca süren çalışmalarla hazırlanan ve Eda Özülkü ve Hakan Aysev’in güçlü yorumuyla hayat bulan, Ata’mızın zorluklarla dolu son 100 gününün anlatıldığı belgesel, izleyenlerden büyük beğeni aldı. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bilfen Okulları, ATATÜRK’ü vefatının 84.yılında Dolmabahçe’de andı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haber Kat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin