Dell Technologies yeni nesil PowerEdge sunucularını tanıttı

featured
dell-technologies-yeni-nesil-poweredge-sunucularini-tanitti.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dell Technologies ana veri merkezlerinde, genel bulutlarda ve uç konumlarda güçlü bilgi işlem için performansı ve güvenilirliği hızlandırmak üzere tasarlanmış 13 yeni nesil Dell PowerEdge sunucuyla sektörde en çok satılan sunucu portföyünü genişletiyor.

4. Nesil Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemcilere sahip yeni nesil raf tipi, kule tipi ve çok düğümlü PowerEdge sunucular, enerji ve maliyet verimliliğini artırmak için yeni bir Smart Flow tasarımı da dâhil bazı Dell yazılım ve mühendislik geliştirmelerini içeriyor. 

Genişletilmiş Dell APEX yetenekleri, kuruluşların as-a-Service (Hizmet olarak) bir yaklaşım benimsemelerine yardımcı olacak ve riski en aza indirirken bilgi işlem kaynaklarından en iyi şekilde yararlanan daha etkili BT operasyonlarına imkân sunacak.

Dell Technologies Altyapı Çözümleri Grubu (ISG) Başkanı Jeff Boudreau, en çok satan sunucu portföyüyle ilgili “Müşterilerimiz, kritik iş yükleri için gelişmiş özelliklere sahip, kolay yönetilen, ileri teknolojiye dayalı ve verimli sunucular için Dell’e geliyor. Yeni nesil Dell PowerEdge sunucularımız, güç verimliliği, performans ve güvenilirlikte çıtayı yükselten benzersiz yenilikler sunarken, müşterilerin BT ortamlarında daha fazla güvenlik için Sıfır Güven yaklaşımını uygulamalarını kolaylaştırıyor” dedi.

Yeni Dell PowerEdge sunucular, yapay zekâ ve analitikten büyük ölçekli veri tabanlarına kadar bir dizi zorlu iş yükünün ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı. NVIDIA H100 Tensor Core GPU’lara ve NVIDIA AI Enterprise yazılım paketine sahip PowerEdge XE sunucu ailesi de dahil olmak üzere Kasım 2022’de duyurulan genişletilmiş portföy, yapay zekâ ve makine öğreniminde elde edilen gelişmelere dayanıyor. 

Bulut hizmeti sağlayıcıları için yeni sunucular 

Dell PowerEdge HS5610 ve HS5620 sunucuları, büyük ölçekli ve birden fazla üreticinin çözümleri kullanılan veri merkezlerini yöneten bulut servis sağlayıcıları için özel olarak tasarlanmış optimize çözümler sunuyor. Hem 1U hem de 2U form faktöründe olan bu yeni, iki soketli sunucuların soğuk koridor uygulaması konfigürasyonları bulunuyor ve birden fazla tedarikçisi olan filoların yönetimini kolaylaştırmak için OpenBMC tabanlı bir sistem yönetimi çözümü olan Dell Open Server Manager ile birlikte sunuluyor. 

Daha yüksek performans ve daha kolay yönetim

Yeni nesil PowerEdge sunucular, Intel Deep Learning Boost ve Intel Advanced Matrix Extensions ile 4. Nesil Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemcilerde 2,9 kata kadar daha fazla yapay zekâ sonuç çıkarımı sağlayan Dell PowerEdge R760 da dâhil olmak üzere gelişmiş performans sunuyor. PowerEdge R760 ayrıca önceki nesle kıyasla VDI kullanıcılarında yüzde 20’ye varan artış ve bir sunucuda yüzde 50’den fazla SAP Sales & Distribution kullanıcı artışı sağlıyor. PowerEdge sistemleri özel, hibrit ve genel bulut dağıtımları için güç verimliliğine yönelik ilave aktarma, hızlandırma ve iş yükü yalıtma yetenekleri sağlamak üzere NVIDIA Bluefield-2 veri işleme birimleriyle birlikte sipariş edilebiliyor.

Dell izleme yazılımındaki geliştirmeler ve yeni servisler sunucu yönetimini daha da kolaylaştırıyor:

  • Dell CloudIQ  Dell yazılımı, proaktif izleme, makine öğrenimi ve tahmine dayalı analitik özelliklerini bir araya getiriyor ve sunucuların bulundukları her yerden kapsamlı olarak görüntülenmesini sağlıyor. Güncellemeler arasında sunucu performansı tahmini, belirli bakım işlemleri ve yeni sanallaştırma görselleştirmesine yönelik gelişmeler yer alıyor.
  • Dell ProDeploy servisleri — Dell ProDeploy Factory Configuration servisimüşterinin tercih ettiği işletim sistemi, hipervizör ve RAID, BIOS ve iDRAC ayarları ile kuruluma hazır ve önceden yapılandırılmış PowerEdge sunucular sağlıyor. Dell ProDeploy Rack Integration servisiveri merkezi ortamlarını genişleten veya BT modernizasyonu gerçekleştiren kuruluşlar için ideal olan, üretime hazır raflı ve ağa bağlı PowerEdge sunucular sağlıyor.
  • Dell iDRAC9 — Müşteriler daha fazla sunucu otomasyonu ve zekâsı istediğinden Dell Remote Access Controller (iDRAC); Sertifika Süresi Son Geçerlilik Tarihi Bildirimi, Dell Konsolları için Telemetri ve GPU izleme gibi güncellenmiş özellikler sunarak Dell sistemlerinin dağıtımını ve tanılanmasını kolaylaştırıyor. 

Sürdürülebilirlik için tasarlandı 

Sürdürülebilirlik göz önünde bulundurularak tasarlanan Dell PowerEdge sunucular, 2017 yılında piyasaya sürülen Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemcili 14. Nesil PowerEdge sunucularına kıyasla müşterilere 3 kat performans artışı sunuyor. Bu sayede tüm yeni nesil sistemlerde daha az yer gereksiniminin yanında daha güçlü ve verimli teknoloji sağlıyor. Öne çıkan bazı özellikler ise şöyle:

  • Dell Smart Flow tasarım — Dell Akıllı Soğutma paketinde bulunan yeni özellik, hava akışını artırıyor ve önceki nesil sunuculara kıyasla fan güç çekişini yüzde 52’ye kadar azaltıyor.6 Smart Flow tasarımı, daha verimli veri merkezleri için sistemleri soğutmada, daha az güçle daha yüksek sunucu performansı elde edilmesini destekliyor. 
  • Dell OpenManage Enterprise Power Manager 3.0 yazılım — Müşteriler verimlilik ve soğutma hedeflerini daha iyi yönetebiliyor, karbon emisyonlarını izleyebiliyor ve genel enerji kullanımını sınırlamak için güç üst limitlerini yüzde 82’ye kadar daha hızlı ayarlayabiliyor. Geliştirilmiş sürdürülebilirlik hedef aracı ile müşteriler genel sunucu kullanımını, sanal makine ve tesis enerji tüketimini ve sıvı soğutma sistemleri için sızıntı tespitini belirleyebiliyor.
  • Electronic Product Environmental Assessment Tool (EPEAT) (Elektronik Ürünleri Çevre Açısından Değerlendirme Aracı) — Dört yeni nesil Dell PowerEdge sunucusu EPEAT gümüş etiketi ile satışa sunulacak ve 46 sistem EPEAT bronz etiketi alacak. EPEAT eko-etiketi, sorumlu bir satın alma kararını gösteren, teknoloji sektöründeki ürün ve hizmetleri kapsayan önde gelen bir küresel çevresel değerlendirme aracıdır. 

IDC Enterprise Infrastructure Practice’in Araştırma Başkan Yardımcısı Kuba Stolarski konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Günümüzün modern veri merkezlerinde, yapay zekâ, makine öğrenimi ve VDI gibi karmaşık iş yükleri için sürekli performans iyileştirmelerine ihtiyaç var. Veri merkezi operatörlerinin, bu yoğun iş yüklerinden gelen talebe ayak uydurmaya çalışırken çevre ve güvenlik hedeflerine de öncelik vermeleri gerekiyor. Dell, yeni Smart Flow tasarımıyla ve güç tüketimi ve soğutma yönetimi araçlarındaki geliştirmelerle birlikte kuruluşlara, en yeni nesil sunucularında ham performans kazanımı ve verimli sunucu işletiminde önemli iyileştirmeler sağlıyor.”

Güvenilirlik ve güvenlik ön planda

Yeni nesil PowerEdge sunucular, kuruluşların BT ortamlarında Sıfır Güven yaklaşımını benimsenmelerini hızlandırmaya yardımcı oluyor. Cihazlar, her kullanıcı ve varlığın potansiyel bir tehdit olduğunu varsayarak erişimi sürekli olarak doğruluyor. Donanım düzeyinde, Dell Güvenli Bileşen Doğrulaması (SCV) gibi unsurlarla birlikte silikon tabanlı donanım güven kökü, tasarımdan teslimata kadar tedarik zinciri güvenliğinin doğrulanmasına yardımcı oluyor. Ayrıca, çok faktörlü kimlik doğrulama ve entegre iDRAC, erişim izni vermeden önce kullanıcıları doğruluyor.

Güvenli bir tedarik zinciri, müşterilerin Sıfır Güven yaklaşımlarını geliştirmelerini de sağlıyor. Dell SCV, tedarik zinciri güvenliğini müşterinin sahasına kadar genişleten “bileşen kriptografik doğrulaması” sunuyor.

Ölçeklenebilir, modern bir bilgi işlem deneyimi sağlamak 

OpEx esnekliği arayan müşteriler, PowerEdge sunucularını Dell APEX üzerinden abonelikle kullanabiliyor. Müşteriler, gelişmiş veri toplama ve saatlik işlemci ölçümü kullanarak, bilgi işlem ihtiyaçları için gerekenden fazlasının sunulmasına ilişkin maliyetlerden kaçınmak için esnek bir yaklaşım benimseyebiliyor.

Dell Technologies, bu yıl içinde Dell APEX portföyünü genişleterek şirket içinde, uçta veya ortak yerleşim merkezlerinde “bare metal” bilgi işlem hizmetleri sunacak. Öngörülebilir, aylık bir abonelikle sunulacak olan hizmetler, APEX Konsolu aracılığıyla kolayca yapılandırılabilecek ve müşterilerin iş yüklerini ve BT operasyon ihtiyaçlarını ölçeklenebilir ve güvenli bilgi işlem kaynaklarıyla karşılamalarını sağlayacak.

Satış Tarihi

  • Dell PowerEdge R760, Şubat 2023’te tüm dünyada satışa sunulacak. 
  • Dell PowerEdge HS5620 ve HS5610 Nisan 2023’te tüm dünyada satışa sunulacak. 
  • Diğer yeni nesil Dell PowerEdge sunucular, 2023’ün ilk yarısında tüm dünyada satışa sunulacak. 
  • ProDeploy Factory Configuration tüm dünyada, ProDeploy Rack Integration ise ABD’de satışa sunuldu.
  • Dell APEX bilgi işlem hizmetlerinin satışa sunuş tarihi 2023’ün ikinci yarısı içinde planlanıyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dell Technologies yeni nesil PowerEdge sunucularını tanıttı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haber Kat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin