ETSY İle E-İhracat Yapmak İçin Ne Gerekli? Nelere Dikkat Etmeli?

ETSY
ETSY
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Online ürün ve hizmet satışı, internet girişimcilerinin en çok ilgi gösterdiği konular içinde yer alıyor. E-ihracat kavramı da, merak edilen bir konu. E ihracat nedir sorusunun yanıtı, elektronik ticaret gümrük beyanı ile gerçekleşen ihracat süreci olarak yanıtlanabilir. E-ihracat için en çok tercih edilen platformlar arasında ise online pazaryerleri geliyor. Dünyanın en popüler e-ticaret platformlarından olan ETSY, internetten ürün satmak isteyen Türk girişimcilerin tercih ettiği adreslerden. Peki ETSY ile e ihracat nasıl yapılır, bu süreçte nelere dikkat edilmeli?

ETSY’de Satış Yapmak İçin Ne Gerekli?

ABD, online ticaretin en büyük merkezlerinden biri. ETSY de, ABD’de Amazon ile birlikte müşteri kitlesi en büyük siteler içinde yer alıyor. Yurt dışına ürün satmak ve dolar bazlı gelir elde etmek için ETSY’de herkes satış yapabilir. ETSY’de mağaza açmak oldukça kolay. Türkçe dil desteği olmasa bile, birkaç pratik adımda mağaza açabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • ETSY hesabınızı oluşturun. E-mail ile kayıt olabileceğiniz gibi Apple, Google ya da Facebook hesabınızla da kayıt olabilirsiniz.
  • Mağaza bilgilerinizi girin. Para birimi, dil, satış türü gibi bilgiler sizden istenecektir.
  • Ürünlerinizi yükleyin. Fiyatlandırma, stok gibi bilgilere ek olarak ürün fotoğraf ya da videolarını bu aşamada girebilirsiniz.
  • Son olarak, ödeme almak için hesap bilgilerinizi girin.

Satış yapmayı düşünenlerin merak ettiği konulardan biri komisyon oranları. ETSY ürün listeleme başına 0,2 dolar komisyon alıyor. Buna ek olarak her satıştan alınan yüzde 5 oranında bir komisyon da mevcut. Genel olarak sanatsal ürünler, el emeği ürünlerin ön plana çıktığı ETSY, dünyanın her yerinden milyonlarca üyesiyle online satıcılar için büyük bir pazar. Tabii ki iyi bir müşteri memnuniyeti yakalamak için kargo sürecine dikkat edilmeli.

Yurt Dışı Kargo Süreci Nasıl Planlanmalı?

Lojistik yönetimi, başarılı bir e-ticaret sürecinde en önemli konu. Alıcılar üründen çok memnun kalsa da, fiyatını uygun bulsa da doğru bir lojistik süreci yoksa, memnuniyetsizlik söz konusu olacaktır. ETSY ile e ihracat yapmak isteyenler, yurt dışı kargo sürecini bu nedenle önemsemeli.

Yurt dışı kargoda en çok tercih edilen servisler içinde UPS, Fedex, TNT yer alıyor. E-ihracat lojistiği alanında iyi bir entegratör ile çalışmak, başarılı operasyonların ortak noktası. Yurt dışı kargo işlemlerinde, özellikle Shopify, ETSY, Amazon gibi farklı platformlarla çalışanlar için, farklı kargo şirketlerinin söz konusu olduğu düşünüldüğünde, doğru bir entegrasyon önemli.

Shipentegra, tek ekranda tüm kargo süreçlerini takip etmeyi sağlayan bir servis olarak ön plana çıkıyor. Evrakların online olarak hazırlanması, siparişlerin takibi ve birçok farklı özellikle Shipentegra, ETSY’de ürün satanlar için yurt dışı kargo sürecini kolaylaştıran bir servis.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ETSY İle E-İhracat Yapmak İçin Ne Gerekli? Nelere Dikkat Etmeli?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haber Kat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin