EÜ'de yenilenen “Sağlık Yaşam Salonu" hizmet vermeye başladı

featured
eude-yenilenen-saglik-yasam-salonu-hizmet-vermeye-basladi.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

500 kişi kapasiteli salon sporseverleri bekliyor 

Ege Üniversitesi bünyesinde 500’e yakın kişiye hizmet verme kapasitesine sahip “Sağlık Yaşam Salonu” yenilenerek hizmete açıldı. Salonun hem Ege Üniversitesi öğrenci ve personeline hem de vatandaşlara hizmet verdiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizde spor kültürünü yaymaya devam ediyoruz. Üniversitemiz, eğitim-öğretim, sağlık ve araştırma birimlerinin yanı sıra spor tesisleri ile de önemli bir altyapıya sahip.  Sağlıklı yaşam için sporun elzem olduğu bilinciyle tüm Ege Üniversitesi ailesini ve vatandaşlarımızı, salonumuza üye olup spor yapmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Sağlık Yaşam Salonu’nun yenilenerek 4 yıl aradan sonra tekrar hizmet vermeye başladığını söyleyen Prof. Dr. Necdet Budak, “500’e yakın öğrenciye, personele ve vatandaşa hizmet verebilecek kapasitesi bulunan salonumuz, pandemi sürecinin ardından faaliyetlerine tekrar başladı. Egeli öğrenciler başta olmak üzere tüm bireylere spor bilincini kazandırmak, bilinçli spor yaptırmak ve bu alanda bir örnek olmak vizyonuyla hizmet veren tesisimizde; 340 metrekare fitness salonu, 3 adet 60 metrekarelik özel egzersiz odası ve 360 metrekarelik özel sentetik koşu pisti bulunuyor. Fitness salonun içerisinde bulunan ısı geri dönüşümüne sahip taze hava beslemesi; sürekli yeterli oksijen ve düşük karbondioksit oranlarını sağlamak için otomatik olarak devreye giriyor. Salon, Egeli öğrencilerin uygulamalı derslerinde de kullanılıyor” dedi.

“Spora ilgisi olan herkesi bekliyoruz”

Prof. Dr. Budak, “Yenilenme amacıyla faaliyetlerine ara veren salonumuz, pandemi sürecinin de etkisiyle 4 yıla yakın bir süredir kapalıydı. Söz konusu süreçte Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız, sporcularımıza daha iyi hizmet verebilmek için salonun gerekli bakım ve onarımlarını yaptı. Yenileme süreci ilerleyen süreçte de devam edecek. Bunun yanı sıra salona kayıt dönemi devam ediyor. Güzel ve nezih bir ortam sunan salonumuz, her kesime hitap ediyor. Spora ilgisi olan tüm vatandaşlarımızı daha sağlıklı bir yaşam için salonumuza bekliyoruz” dedi.

Kayıtlarla ilgili detaylı bilgi ve gereken evrakların listesi, Ege Üniversitesi web sitesinde yer alıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
EÜ'de yenilenen “Sağlık Yaşam Salonu" hizmet vermeye başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haber Kat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin