ISK-SODEX iklimlendirme sektörünün geleceğine ışık tutuyor

featured
isk-sodex-iklimlendirme-sektorunun-gelecegine-isik-tutuyor.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İhracatını her yıl artırarak global iklimlendirme pazarından önemli bir pay alan ve son dört yılda yüzde 43’lük büyüme gerçekleştiren Türkiye iklimlendirme sektörü, Avrasya Bölgesi’ndeki en büyük buluşması olan ISK-SODEX’te bir araya geliyor. 25-28 Ekim 2023 tarihleri arasında “Sağlıklı İklimlendirme Çözümleri” mottosuyla İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuar için hazırlıklarını sürdüren katılımcılar, sağlıklı ve sürdürülebilir çözümlerini fuarla birlikte pazara sunmaya hazırlanıyor.

Organize edildiği her yıl dünyanın dört bir yanından konusunda uzman sektör profesyonelleri, katılımcıları ve ziyaretçileri ile iklimlendirme sektörünün geleceğine ışık tutan ISK-SODEX, 1997 yılından bu yana Türkiye’nin ihracat rakamlarına da önemli bir katkı sunuyor. İklimlendirme sektöründeki son gelişmeleri takip etmek isteyen sektör profesyonellerinin ziyaret merkezi olan fuar, oluşturduğu ticaret hacmiyle de firmaların uluslararası pazara açılmasına olanak tanıyor. Bu yıl 25-28 Ekim 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan Hannover Messe Sodeks Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Annika Klar, “Pandemi ve iklim krizi hem sağlıklı hem de sürdürülebilir çözümlerin önemini tekrar gözler önüne serdi. Biz de bu yıl fuarımızda ‘Sağlıklı İklimlendirme Çözümleri’ temasını işleyeceğiz. İklimlendirme Türkiye’de hızlı büyüyen bir sektör, buradaki en büyük katkı da Türkiye’deki firmaların çağa ayak uyduran yapısı. Firmalar her yıl fuarımızda birbirinden farklı, teknolojiye dayanan iklimlendirme ürünleriyle uluslararası ziyaretçilerin dikkatini çekmeyi başarıyorlar” dedi. 

ISK-SODEX, sektörün tüm bileşenlerini buluşturan bir deneyim merkezi

Katılımcı ve ziyaretçilerine sunduğu imkanlarla dikkatleri üzerine çeken ISK-SODEX, sektörün tüm bileşenlerini aynı çatı altında buluşturan yapısıyla bir deneyim merkezi konumunda bulunuyor. Fuara olan ilginin sürekli olarak artması konusunda Annika Klar, “ISK-SODEX, sektörün ilk ve en önemli fuarı olması sebebiyle hem ziyaretçiler hem de katılımcılardan ayrı bir ilgi görüyor. Fuarımızı iklimlendirme sektörünün önde gelen dernekleri ile düzenleyerek tüm paydaşları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Ancak bununla da yetinmiyor, tüm firmaların buluşmaları en verimli şekilde geçirebilmelerini sağlamak adına her yıl salonlarımızı genişletiyor, iş süreçlerimizi de geliştiriyoruz. Sektör temsilcilerinin yapacağı yeni iş birliklerine zemin hazırlamaktan da mutluluk duyuyoruz. İklimlendirme sektörünün en yetenekli ustalarını aradığımız, yoğun ilgi gören Ustalar Ligi’yle birlikte sektörün hem bugünü hem de yarını üzerine önemli konuşmaların yer aldığı forum alanımızla da fuara sektörel içgörü katıyoruz. Ayrıca düzenlendiği her yıl yoğun ilgi gören fuarımızda bu yıl Almanya, İtalya, Fransa, İsviçre, Hindistan, Mısır, Özbekistan, Polonya, Çin, Güney Kore, Dubai, Azerbaycan’dan katılımcılar yer alacak” açıklamasında bulundu. 

Türkiye iklimlendirme sektörü pazar payını artırmaya devam ediyor

Türkiye iklimlendirme sektörü teknolojik gelişmelere hızla ayak uyduran yapısıyla sürdürülebilir ve yeni nesil üretimler gerçekleştirirken, tüm alt ürün gruplarında yakaladığı ihracat rakamlarıyla da Türkiye’nin yıllık ihracat rakamlarına önemli bir katkı sunuyor. Ar-Ge süreçlerine daha fazla yatırım yaparak ürünlerin tasarımlarını, ergonomilerini ve kalitelerini iyileştiren yerli üreticiler, düzenlenen fuarlar aracılığıyla da birbirinden kaliteli ürünlerini dünyanın farklı coğrafyalarından gelen satın almacıya tanıtma fırsatı buluyor. 2022 yılında en çok ihracatı Almanya, Birleşik Krallık, İtalya, Fransa, Irak, Romanya, İspanya ve Polonya’ya yapan üreticiler 2023 yılında ülke sayısını artırarak global iklimlendirme pazarından daha büyük pay elde etmeyi amaçlıyor.

Sektör son 4 yılda yüzde 43 büyüme kaydetti

Sektörün gelişimi ve ISK-SODEX’in katkıları üzerine değerlendirmelerde bulunan Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı (İSKAV) Yönetim Kurulu Başkanı Sarven Çilingiroğlu, “İklimlendirme sektörümüz son dört yılda yüzde 43’lük bir büyüme elde etti. Yakalanan başarıda üreticilerimizin çağa ayak uyduran özverili çalışmalarının yanı sıra fuarların da önemli bir katkısı bulunuyor. Avrasya bölgesinin en büyük iklimlendirme fuarı ISK-SODEX ISTANBUL; ısıtma, soğutma, havalandırma, iklimlendirme sistem ve ekipmanları başta olmak üzere yalıtım, pompa, vana, tesisat, güneş enerjisi, yangın, su arıtma ve havuz alanlarında faaliyet gösteren sektör temsilcilerimize dünya pazarına açılma imkânı sunuyor. Türkiye iklimlendirme sektörü 2022 yılında bir rekora imza atarak 6,7 milyar dolar ihracat rakamına ulaşırken; ISK-SODEX ISTANBUL’a özellikle dünya çapından satın alma uzmanlarının büyük ilgi göstermesi de sektörümüzün ihracat rakamlarının artmasına önemli bir katkı sağlıyor. Fuarda gerçekleşen konferans ve etkinlikler de sektör profesyonellerinin güncel gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmasına olanak tanıyor. ISK-SODEX, organize edildiği her yıl sektörümüz için tartışılmaz derecede bir verimlilik sunuyor” dedi.  25-28 Ekim 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan fuarı dört gün boyunca ücretsiz olarak ziyaret etmek isteyen sektör profesyonelleri 25 Ekim tarihine kadar sodex adresinden kayıt yaptırabilecek. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ISK-SODEX iklimlendirme sektörünün geleceğine ışık tutuyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haber Kat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin