“İyi İşler”in yeni dönem eğitimleri başladı

featured
iyi-islerin-yeni-donem-egitimleri-basladi.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boyner Grup ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle gerçekleştirilen “İyi İşler: Gıda ve Elektronik Dışı Perakendede Kadın Girişimcileri Güçlendirme Programı”nın yeni dönem eğitimleri başladı. “İyi İşler” projesinin yeni eğitim döneminin başlangıcı 7 Aralık’ta Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner ve KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem’in katılımıyla gerçekleşti. 21 alanda verilecek eğitimler kapsamında bu yıl 27 kadın girişimci “İyi İşler”’den mezun olacak.

 

Boyner Grup’un 2015’te başlattığı ve 2018 yılından bu yana Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle devam eden “İyi İşler” Programının altıncı dönem eğitimleri 7 Aralık’ta başladı. 21 farklı konuda verilecek eğitimler ile tekstil, hazır giyim, ayakkabı, çanta ve aksesuar sektörlerinde yer alan kadın girişimcilerin ve tedarikçilerin sürdürülebilir iş modelleri ile işletme kapasitelerini artırmaları amaçlanıyor.

 

9 hafta süren “İyi İşler” eğitimlerinde iletişim, dönüştürücü liderlik, insan kaynakları yönetimi, stratejik planlama, B2B pazarlama ve fiyatlama, rakip analizi ve pazarda konumlandırma, büyüme ve yeni yatırımlar için finans kaynakları, yeni pazarlar için ağlar, kalite, sosyal sorumluluk ve kimyasal uygunluk yönetimi, sözleşme ve iş hukuku, borçlar ve vergi hukuku, dış ticaret teşvikleri, kamu teşvik programları ve elektronik ticaret konularında rekabette güçlenmelerini sağlayacak kapsamlı bir içerik ile eğitimler sunuluyor.

 

Ümit Boyner: Bu proje farklı alanlarda iyiliği besliyor 

Projenin yeni dönem eğitimlerinin açılışına katılan Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, yeni eğitim döneminde birbirinden değerli 27 kadın girişimciyle bir arada olduğu için mutlu olduğunu dile getirdi. Kadınların ekonomiye eşit katılımının henüz sağlanamadığının altını çizen Ümit Boyner, “Boyner Grup olarak bu eksikliği değiştirecek çözümlerin peşindeyiz. İş dünyasında kadınların hak ettiği temsiliyete kavuşması için kadınları güçlendirecek her türlü girişime katkı sunmak temel amaçlarımızdan biri.” dedi. Ümit Boyner, “2015 yılında Boyner Grup tedarik zincirinde yer alan kadın girişimciler için başlatılan Proje, 2018 yılında KAGİDER’in uzmanlığıyla birleştirildi. Program gıda ve elektronik dışında tüm perakende sektörüne üretim yapan kadın girişimcileri de kapsayacak şekilde genişletildi. Katılımcılarımızın kendi işlerinde yarattığı istihdamda kadın oranının yüzde 66 ile Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu paylaşmak istiyorum. Bu rakamlar burada başlattığımız döngünün kelebek etkisiyle anlamını katladığını kanıtlıyor.” diye konuştu. Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Boyner, “Bugün KAGİDER ile kol kola yürüdüğümüz projede yepyeni yüzlere, yepyeni hikayelere ortak olacağımız, eğitimlerimizle girişimlerinizi büyütmenize katkı sağlayabileceğimiz için çok mutluyum. İyi işler üretmeye birlikte devam edeceğiz.” dedi.

 

Emine Erdem: ‘Kadın girişimciliği, sürdürülebilir iş modelleriyle güçlenecek’ 

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem, “Değerli paydaşımız Boyner Grup ile birlikte yürüttüğümüz ‘İyi İşler’ projesiyle, iş dünyasında kadının fırsat eşitliğine sahip olması ve güçlendirilmesi için kadın girişimcilerin ve tedarikçilerin sürdürülebilir iş modelleri geliştirmeleri ve işletmelerinin kapasitelerini artırmalarını desteklemek öncelikli hedefimiz. Hazır giyim, takı ve aksesuar, ev dekorasyon, oyuncak, ayakkabı & çanta sektörlerinde 200’e yakın başvuru aldık, bu yoğun ilgi karşısında çok mutluyuz. Programdan mezun olan katılımcılarla çeşitli iletişim kanalları üzerinden irtibatta olmaya devam ediyoruz. Kadın girişimcilerin sadece bizimle değil, birbirleriyle de iletişimlerinin devam etmesi birbirlerinin tecrübelerinden yararlanmalarını sağlıyor. Kadın girişimciliğini ve girişimcilik bilincini sadece İstanbul’da değil, Türkiye’nin her köşesinde ve yurt dışında güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara, Muğla, Mersin, Şanlıurfa, Denizli, Eskişehir, İzmir illerinden ve Danimarka’dan katılımcılarımızın olması bu anlamda çok değerli’’ dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“İyi İşler”in yeni dönem eğitimleri başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haber Kat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin