KKTC’nin 39. kuruluş yıl dönümü kutlandı

featured
kktcnin-39-kurulus-yil-donumu-kutlandi.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 39. kuruluş yıl dönümü resepsiyonla kutlandı. KKTC İzmir Başkonsolosluğu ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 39. kuruluş yıl dönümü nedeniyle KKTC İzmir Başkonsolosluğu’nun ev sahipliğinde resepsiyon verildi. Konak Orduevi'ndeki resepsiyona İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 15 Kasım 1983'ün önemli bir tarih olduğunu belirterek, “Bu tarih Kıbrıs Türk halkının siyasi yaşamının önemli bir dönüm noktası ve destansı bir mücadelenin devlet olgusuyla dünyaya ilan edildiği gündür. Ülkemiz, kurulduğu günden bu yana ambargo ve izolasyonlara maruz bırakılan Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıyan ve her koşulda destekleyen yegane devlet oldu” dedi. Köşger, Kıbrıs Türkleri'nin onlarca yıl onurlu bir duruş sergileyerek kendi vatanlarında özgürce yaşama taleplerini yok sayanlara karşı haklı bir mücadele sürdürdüğünü de belirtti.

“Geleceğe umutla bakıyoruz”
KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu ise kurulduğu günden bu yana Kıbrıs halkının tüm engelleme ve kısıtlamalara rağmen her alanda gelişmesini sürdürdüğünü söyledi. İnanıroğlu, “Bugün yüz binin üzerinde öğrencinin yüksek öğrenim gördüğü, 21 üniversitesi bulunan, yılda bir milyon turistin ziyaret ettiği, eğitim ve turizm cenneti ülkemiz ekonomisi kalkınmakta, Kıbrıs Türk halkı, Türkiye Cumhuriyeti'nin de desteğiyle geleceğe umutla bakmakta. Kıbrıs Türk halkının her zaman yanında olan, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti ile birlik, beraberlik içerisinde cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız” diye konuştu.

Program, 39. kuruluş yıl dönümü nedeniyle hazırlanan pastanın kesilmesiyle sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KKTC’nin 39. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haber Kat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin