Kripto para piyasalarında neler oluyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasalarında neler oluyor

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, kripto para piyasalarının son 24 saatini anlattı. Binance ve FTX savaşı arasında sıkışıp kalan kripto paralarda son durum ne? Kripto para piyasalarında neler oluyor?

Haberler

Bitcoin fiyatı 18 Haziran’dan sonra ilk kez 17.600$ altına gerileyerek 17.160$ seviyelerine kadar düşüş yaşadı.

ABD Emtia Vadeli İşlem Komisyonu, piyasaları derinden etkileyen Binance ve FTX arasında yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini duyurdu.

FTT token %88 düşüş yaşayarak piyasa değerinden 2,5 milyar dolar kaybetti.

ABD Adalet Bakanlığı, Silk Road Dark Web ile bağlantılı 3,36 milyar dolar değerindeki Bitcoin’e el koyduğunu açıkladı.

Lüks saat üreticisi Rolex; kripto paralar, NFT ve Metaverse’e yönelik ticari marka başvurularında bulunduğunu duyurdu.

Piyasa Notları

ABD’de Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasında Temsilciler Meclisi ve Senato seçimleri süreci devam ediyor. Şu ana kadar gelen haber akışı demokratların koltuk kaybı yaşayacaklarını, daha da önemlisi Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu kaybedeceklerinin sinyalini veriyor. Senatoda ise durum başa baş olarak görünüyor.

Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi’nde üstünlük sağlaması ise piyasalar tarafından pozitif olarak karşılanıyor. ABD hisse senedi endeksleri Salı gününü %0,5 ile %1 arasında yükselişle kapattı. Aynı şekilde Euro Bölgesi (EB) hisse senedi endeksleri de yükselişlerini sürdürerek günlük kapanışta %0,1 ile %1,4 arasında bir artış gösterdi.

Dolar endeksi (DXY) 26 Ekim’den beri ilk kez günü 110 seviyesinin altında sonlandırarak 109,6’dan kapandı. Yarın ABD’den gelecek enflasyon verisi ile birlikte piyasalardaki hareketlilik artabilir.

Kripto para tarafında ise sistemik risk endişeleri sürüyor. Binance ve FTX CEO’ları arasında yaşanan süreç Binance’in FTX’i satın almak istemesiyle sonuçlandı. FTT token 25 dolar seviyelerinden 3 günde 2 dolara kadar geriledi. Kripto paralar sert geri çekilirken Bitcoin 17.100$ seviyelerini, Ethereum ise 1.200$ bölgesini test etti.

9 KASIM BITCOIN ANALİZİ

FTT kriziyle birlikte 3 günde %20 civarında düşüş yaşayan Bitcoin, 18 Haziran’da görülen en düşük seviyenin altına, 17.160$ seviyelerine kadar geri çekilme yaşadı. Her ne kadar 17.160$ seviyelerinden alıcı bularak 18.000$ seviyelerinin üzerine yükselse de Bitcoin bugün öğle saatlerinde tekrar 17.600$ seviyelerinde fiyatlanıyor. Bitcoin fiyatındaki bu geri çekilmeye ek olarak yarın ABD enflasyon verisinin beklenmesi de baskıyı arttırmaya devam ediyor. Bitcoin, kritik destek seviyesinde hareketlilik gösteriyor. Olumsuz haber akışının devam etmesi halinde aşağı yönlü hareketlilikte ilk destek 17.060$, ardından ise 15.785$ seviyelerini test etmesi beklenebilir. Bu seviyelere tutunamaması halinde majör düşen trendi test etmesi (14.130$) de bir olasılık olarak karşımıza çıkıyor. Olumlu senaryoda ise yukarı yönlü bir hareketle ilk direnç seviyesi olan 18.980$, daha sonra ise 19.370$ seviyelerinin üzerinde günlük kapanışlar yapması büyük önem taşımaktadır.

9 KASIM SOLANA ANALİZİ

Son dönemde Google ile ortaklığını duyuran Solana iyi bir yükseliş yakalamıştı, ancak FTT kriziyle birlikte altcoinler arasında daha negatif yönlü ayrışma gösteren varlıklardan biri oldu. Bunun gerekçesi olarak, FTX borsasının nakit ihtiyacı nedeniyle ellerinde bulunan SOL birikimlerini satması olarak gösterilirken, Solana 4 günde yaklaşık %50 oranında bir düşüş yaşadı. Birçok önemli destek seviyesine tutunamayan SOL, şimdilik 17$ seviyelerinde fiyatlanmaya devam ediyor.

Olumsuz haber akışlarının devam etmesi halinde ilk destek olarak 16.85$ ardından ise 12.25$ seviyelerine tutunması önemli olacaktır. Olumlu senaryoda ise yukarı yönlü hareketle ilk olarak 21.82$ ardından ise 26.08$ üzerinde kalıcılık sağması, daha sert geri çekilmeler olmaması adına önemli olacaktır.

Kripto para piyasalarında neler oluyor? yazısı ilk önce HaberTR üzerinde ortaya çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kripto para piyasalarında neler oluyor?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haber Kat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin