Kullanışlı Yapısıyla Banyo Dolabı Seçenekleri

Kullanışlı Yapısıyla Banyo Dolabı Seçenekleri
Kullanışlı Yapısıyla Banyo Dolabı Seçenekleri
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Banyo dolabı modelleri, işlevsel yapıları ve beraberinde kişisel ürünler için hijyenik bir ortam sağlaması kadar dekoratif olarak da oldukça önemli ürünlerdir. Solo olarak ilgili modelleri kullanabileceğiniz gibi duvara asılarak kullanılan kapalı saklama alanları veya raf şeklinde de kullanılabilir. Lavabo içeren dolap modelleri ise aynı zamanda yerden de tasarruf etmenizi sağlıyor. Dekoratif açıdan tercih tamamen size ait. İlgili ürünlerin ahşap ya da diğer malzemelerden üretilmiş versiyonları mevcuttur. Her bir modelin özel tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Malzeme çeşidi olarak plastiğin kullanılması, nemli ortamlar hususunda uzun ömürlü olurken aynı zaman fiyat olarak da uygun seçenekler sunuyor. Böylelikle pratik kullanıma sahip banyo dolap modellerini uygun fiyatlara alma şansınız bulunuyor.

Başka bir malzeme çeşidi olan PVC’ler de sıkça tercih edilen modeller arasında yer alıyor. Yine aynı şekilde ilgili malzeme türünün de neme dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz. Banyo ve lavaboların vazgeçilmez ürünlerinden birisi olan aynalı banyo dolabı ürünlerinde ekstra ayna yer alır. Bu ise oldukça kullanışlı bir hale getiriyor. Modeller arasında çamaşır makinesiyle uyumlu dolapların da varlığı söz konusudur. Bunlar hem çamaşır deterjanları için saklama alanı olurken aynı zamanda çamaşır makinesini koruyucu özellikleri de beraberinde getiriyor. Kirli sepeti içeren modeller de ayrıca bir sepet alma gereksinimini ortadan kaldırarak yerden tasarruf ettiriyor. İhtiyaçlarınıza ve zevkinize uygun şekilde üretilmiş ve modern tasarıma sahip banyo dolabı modelleri bulabilmeniz mümkün. Ancak seçenekler arasında tercihte bulunmadan önce ilgili ürünleri detaylı incelemeniz öneriliyor.

Kullanışlı Yapısıyla Banyo Dolabı Seçenekleri
Kullanışlı Yapısıyla Banyo Dolabı Seçenekleri

Banyo Dolabında Bütçe Dostu Fiyat Seçenekleri

Banyo dolapları hazır bir şekilde veya de monte bir şekilde tercih edilebiliyor. Fiyat seçeneklerini belirleyen en önemli unsur ise malzeme türüdür. Ürün modellerinde malzeme türü farklı olduğundan dolayı fiyatlar arasında da farklılıklar bulunuyor. Plastik malzemeden yapılmış dolapların fiyat anlamında avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca sağlamış olduğu özellikler bakımından da bir adım önde sayılıyor. Ancak tasarım anlamında yetersiz bulursanız diğer seçeneklere yönelmeniz de mümkün. Bu sayede birden fazla model seçeneğiyle zevkinize uygun bir tercih yapabilirsiniz.

Fiyatları belirleyen bir diğer faktör ürünün boyutlarıdır. Büyük olan dolaplar, fiyat olarak biraz daha üst düzey kalabiliyor. Ancak kullanışlı olması nedeniyle kullanıcılar bu ürünleri tercih edebiliyor. Ayrıca daha fazla yer sağlaması da öne çıkan özellikler arasında. Bu nedenle fiyatlar değişiklik gösterse de kişiler büyük banyo dolaplarına yönelebiliyorlar. Ek özellikler taşıyan banyo dolapları, bu anlamda daha yüksek fiyatlı olabiliyor. Örneğin standart bir dolaba göre lavabo içeren dolaplar, biraz daha pahalı olacaktır. Bu nedenle ürün özelliklerini incelerken ayrıca fiyatları da kontrol etmeniz gerekiyor.

Duşakabin Modelleri

Duşakabin modelleri, geniş seçenekleriyle ön plana çıkıyor. Müşteri zevkine ve banyo genişliğine göre tercih edilebilecek bu seçenekler, oldukça fazladır. Özellikle geniş bir banyoya sahipseniz, düz duşakabin seçenekleri sizin için daha uygun olacaktır. İlgili modeller banyonuzda ferah bir ortam sağlarken aynı zamanda banyonuzu modern bir şekilde dizayn etmenizi sağlar. Alışılagelmiş modellerin dışına çıkarak banyonuzda farklı bir hava estirebilmeniz mümkün. Tercihinizi banyo genişliğine göre yaparsanız, tasarlama anlamında kendinize avantaj yaratabilirsiniz.

Yuvarlak duşakabin modelleri, ısının daha çabuk yayılmasını sağlar. Bu özelliğiyle yuvarlak modellere de yönelebilirsiniz. Ayrıca modern tasarımının kullanışlılık özelliği ile buluşması, ekstra avantaj sağlıyor. Duşakabinler, banyo tasarımına direkt olarak etki ediyor. Bu nedenle farklı seçenekler mevcut ve özgürce seçim yapabilirsiniz. Kullanılan materyal de burada önem kazanıyor. Duşakabin modelleri içerisinde mika ve cam materyaller mevcuttur. Dış materyal üzerinde kişi tercihine göre ek desenler bulunabilir. Ancak düz modellerin daha çok tercih edildiğini söyleyelim. Çünkü desen içeren modeller, modern bir hava yaratma açısından yetersiz kalabiliyor. Ancak desenli modellerle de şık bir banyo oluşturabilmek mümkün.

Banyonuzun köşe bölümünü en iyi şekilde değerlendirmek ve alan yaratmak için oval tasarıma sahip duşakabinler tercih edilebilir. Duşakabin camları genel olarak kayar niteliklere sahip olması, temizlik açısından önemlidir. Diğer malzemelerde temizleme işlemleri biraz daha zorlu olabilir. Ancak doğru teknik kullanıldığında uygun bir temizleme yöntemi belirleyebiliyorsunuz.

Duşakabin Satın Alımında Dikkat Edilecek Unsurlar Nelerdir?

Duşakabin satın alırken dikkat etmeniz gereken birçok detay bulunuyor. Banyo büyüklüğünden üründe tercih edilen materyale kadar pek çok seçeneğe dikkat etmeniz gerekmektedir. İlgili unsurlara dikkat ederek bu özellikleri karşılayan bir ürün bulmanız önemlidir. Bunun için araştırma yapmak ve güvenilir yerlerden alışveriş yapmak yeterli olacaktır. Dikkat edebileceğiniz unsurlar şu şekildedir;

  • İlk etapta banyo büyüklüğünüzü esas alın. Sonradan yaşayabileceğiniz uyumsuzlukları bu şekilde giderebilirsiniz. Küçük ya da büyük modellere yönelmeden önce banyonuzun ölçüsünü almanız oldukça önemlidir.
  • Sonraki aşamalarda duşakabinde kullanılan materyale dikkat etmeniz önerilir. Model içerisinde yer alan kalite, materyal ile belirlenir. Örneğin kullanılan materyalin su ile teması sonrasında küflenme, kararma ve şişme yapmaması önemlidir. Bu nedenle cam duşakabin modelleri daha çok tercih edilebiliyor. Kaliteli bir görünüm sağlamasının yanı sıra kolay temizlenebilen yapısıyla da cam malzeme, bir adım öndedir.
  • Klasik bir görünüm sağlamak için düz duşakabinler önerilirken, daha kompakt bir tasarım için desenli modellere yönelebilirsiniz. Ancak tercihinizi düz modellerden yana kullanmanız durumunda, banyonuzla uyumu yakalama olasılığı daha fazla olacaktır.
  • Ürünün montajlı bir şekilde gelmesi de oldukça önemlidir. De monte şekilde gelecek olan ürünler, ekstra montaj maliyeti ile karşı karşıyadır.
  • Ürünlerin yerleştirileceği alanı iyi bir şekilde analiz etmeniz gerekiyor. Buna göre dikdörtgen ya da oval yapıya sahip duşakabin modellerini tercih edebilirsiniz.
  • Son olarak fiyat unsuruna dikkat ediniz. Bütçeniz kısıtlıysa ve ideal tercih yapmak istiyorsanız fiyat analizinin yanı sıra ürün incelemesini de yoğun olarak yapınız.

İhtiyaçlarınızı Karşılayan Duşakabinlerin İdeal Boyutları

Oturmuş olduğunuz evin boyutuna göre banyoya ayrılan alan da değişiklik gösterecektir. Duşakabin tercihinizi ise banyo alanına göre yapmak durumundasınız. Yani banyonuz ile ilgili ürünlerin boyut anlamında uyumluluğu yakalaması gerekir. Genel anlamda 90 x 90 duşakabin modelleri yeterli görülebilirken daha küçük ya da daha büyük modellere yönelmeniz de mümkün. Ölçüler, müşteri tercihlerine göre değişiklik gösterecektir. Sürgülü modeller, daha küçük banyolar için alan yaratmak açısından tercih ediliyor. Bu nedenle banyonuzun büyüklüğüne göre model tercihinde bulunabilirsiniz.

Banyonuz geniş bir yapıdaysa 100 x 100 boyutlarına sahip bir duşakabin yeterli olacaktır. Ferah bir ortama kavuşmak için bu boyutlardaki duşakabinler tercih edilebilir. Boyutların 80 x 80’den başlayıp yukarı doğru çıktığını söyleyebiliriz. Bu nedenle hemen her banyo için uygun bir seçeneğin var olduğunu söyleyelim. Yapacağınız alışverişlerde boyut unsurunu mutlaka dikkate alın.

İlgili boyutlar değiştikçe ürün fiyatlarında da değişimler gözlenebilir. Bu nedenle bütçe açısından uygun bir alışveriş yapabilmek için boyut seçeneklerini doğru bir şekilde belirlemelisiniz. Aksi halde banyonuz ile uyumsuz bir duşakabin yapısına ek olarak fiyat unsurunu da dikkate almamış olursunuz. İlgili ürünler arasında birçok seçenek mevcut olduğundan dolayı bütün seçenekleri incelemeniz ve değerlendirmeniz gerekir. Bu şekilde banyonuza uygun bir duşakabin bulmanız mümkündür. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kullanışlı Yapısıyla Banyo Dolabı Seçenekleri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haber Kat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin