Kyoto Gezilecek Yerler

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya’nın en güzel şehirlerinden biri olan Kyoto ülkenin en turistik şehirleri arasında yer alıyor. Kyoto gezilecek yerler dendiğinde onlarca yer sayılabiliyor fakat içlerinden bazıları var ki mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

Kyoto Gezilecek Yerler İçin Öneriler

Nijo Sarayları

Kyoto gezilecek yerler listemizde ilk sırada, Nijo Sarayları yer alıyor.  1603 yılında yönetim sarayı olarak inşa edilen bu saray daha sonraları ise şehrin yönetim binası olarak hizmet vermiş. Saray bünyesinde birden fazla hendek, yapı, kule ve bahçe bulunuyor. En önemli yapı ise Kano Tanyu’nun resimlerinin sergilendiği ve 5 ayrı yapıdan oluşan Ninomaru Sarayı. Katsura Sarayı ise sonradan 1600’lü yıllarda eklenen bir yapı. Japon geleneksel mimarisini çok iyi bir şekilde görebileceğiniz saraylar Kyoto’da mutlaka görmeniz gereken yerlerdendir.

Fushimi, Inari Taisha Tapınağı

Japonya’nın en ünlü tapınaklarından biri olan Fushimi – Inari Taisha Tapınağı 711 senesinde pirinç üreticilerinin tanrıçası olarak kabul edilen Ukanomitama-no-mikoto’ya ithafen yapılmış. Yapıldığı yıllardan bu yana pirinç yetiştiren çiftçilerce ziyaret edilen tapınak, mistik bir yapıları sevenlerin gözde ziyaret yerleri arasında yer alıyor. Tapınaktaki ana binanın tarihi ise o kadar eski değil. 1499 yılında yapılan ana bina 4 km uzunluğa ve 32.000 tane kemerli koridora sahiptir.

Kinkaku-ji Köşkü (Altın Köşk)

3 katından ikisini altın kaplamaların süslediği yapı adını da bu altın kaplamalardan alıyor. 14. Yüzyılda Shogun Ashikaga Yoshimitsu’nun dinlenmesi için yapılan bu yapı daha sonra ise Zen Budist tapınağı olarak kullanılmış. Yapımından bu yana pek çok yenileme işleminden geçen yapı hala ayakta kalmayı başarabilmiş. Kita Ward’da bulunan bu harika yapı en son 1950 yılında yeniden restore edilmiş. Bu yapıyı görmeden Kyoto gezinizi tamamlamamanızı tavsiye ediyoruz.

Kiyomizu Dera Tapınağı

Şehrin doğusunda yer alan Kiyomizu Dera Tapınağı, UNESCO Kültür Mirasları Listesi’nde de yer alıyor. Ottowa Dağı’nda bulunan bu tapınak muhteşem Kyoto manzarasını görmek isteyenlerin uğrak yeridir. 790 yılında inşa edilen tapınak 11 başlı Budist merhamet tanrısı Kannon’a ithafen yapılmıştır.

Nijo Kalesi

Yaklaşık neredeyse 4 asırdır ayakta olan bu kale, Shogun Tokugawa Ieyasu tarafından yaptırılmıştır. İki kat koruma suru olan kalede Ninomaru Sarayı yer alıyor. Kalenin koridorlarında dikkat çekici bir özellikj bulunuyor. Sessiz bir şekilde yürünmeyecek malzeme ile yapılan yer döşemeleri bir güvenlik önlemi olarak tasarlanmış. Hatta bu koridorlar Türkçeye çevriliş şekliyle bülbül koridorları adı ile biliniyor.

Kyoto Ulusal Müzesi

1897 yılında kurulan müze, Japon Sanatı’nın en eski ve muhteşem örneklerinin sergilendiği yerlerden biridir. Büyük bir ziyaret alanına sahip olan müze size Japonya’nın tarihinin derinliklerinde güzel bir yolculuğa çıkarıyor.

Kyoto Gezilecek Yerler yazısı ilk önce Gezi Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kyoto Gezilecek Yerler

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haber Kat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin