Milli Kürekçilerden Azerbaycan'da 3 Madalya

featured
milli-kurekcilerden-azerbaycanda-3-madalya.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

4-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen 2023 Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Kupası yarışlarında Türkiye Kürek Milli Takımı, 2 Gümüş ve 1 Bronz olmak üzere toplam 3 madalya kazandı.
 

Azerbaycan’ın Milli lideri Haydar Aliyev’in yüzüncü yaş günü anısına düzenlenen ve Azerbaycan’ın Mingeçevir kentinde düzenlenen 2023 Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Kupası yarışlarında Ay Yıldızlı kürekçiler, ülkemize 3 madalya kazandırdı. Yıldız ve Gençler Kürek Milli Takımı’ndan 3 ekip ve 5 sporcu ile katılım sağlanan ve 20 ülkeden 100 sporcunun katıldığı yarışlarda, millilerimiz tüm ekiplerde derece aldı.

4 Mayıs’ta düzenlenen açılış töreninin ardından yarışlar 5 Mayıs’ta Mingeçevir kentinde başladı. Yarışların ilk gününde Yıldız (U17) Kürek Milli Takımı adına Muhammed Efe Yılmaz, Tek Çifte kategorisinde 1500 metrelik parkuru 05,16,86’lük dereceyle ikinci sırada bitirerek gümüş madalyaya ulaştı.

6 Mayıs’ta devam eden yarışlarda, Yıldız Kürek Milli Takım’dan Emir Şenpolat ve Mustafa Efe Kınalı ikilisi ise İki Çifte kategorisinde 1500 metrelik parkuru 05.34,62’lik derece ile bitirerek gümüş madalyanın sahibi oldu. Günün son yarışında ise Gençler (U19) Kürek Milli Takımı adına mücadele eden Onur Sönmez ve Barlas Balı, İki Çifte kategorisinde 2000 metreyi 07.15,41’lik sürede tamamlayarak bronz madalyaya ulaştı.

Yarışlarda Kürek Milli Takımı’nı yalnız bırakmayan Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, alınan sonuçlar ve Azerbaycan’da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Azerbaycan’da yapılan yarışların ayrı bir duygu yaşattığını da belirten Erhan Ertürk: “Geçtiğimiz sene de buraya davet edildik. Ancak bu sene Haydar Aliyev’in 100. yaş günü olmasından ötürü özel bir ana tanıklık ettik. Öncelikle Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Azerbaycan Kano ve Avarçekme Federasyonu’na bizleri davet ettikleri için teşekkür ederim. Kardeş ülkemize her sene bu şekilde gelmeyi, beraber aynı suda kürek çekmeyi dileriz. Bu vesileyle rahmetli Haydar Aliyev’in 100. Yaş gününü de kutlarım.” diyerek sözlerini tamamladı.

Yarışlarda Türkiye Kürek Milli Takımı’nın aldığı sonuçlar şu şekilde yer aldı:

Gümüş Madalya

Muhammed Efe Yılmaz – U17 Erkekler Tek Çifte (JMB1X)
Emir Şenpolat / Mustafa Efe Kınalı – U17 Erkekler İki Çifte (JMB2X)

Bronz Madalya

Onur Sönmez / Barlas Balı – U19 Erkekler İki Çifte (JMA2X)

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milli Kürekçilerden Azerbaycan'da 3 Madalya

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haber Kat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin