1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Hüseyin Avni Odabaş İle Robotik Çözümlerin İş Dünyasındaki Kullanımı Üzerine Röportaj!

Hüseyin Avni Odabaş İle Robotik Çözümlerin İş Dünyasındaki Kullanımı Üzerine Röportaj!

Hüseyin Avni Odabaş İle Robotik Çözümlerin İş Dünyasındaki Kullanımı Üzerine Röportaj!
Hüseyin Avni Odabaş İle Robotik Çözümlerin İş Dünyasındaki Kullanımı Üzerine Röportaj!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aleaza Development Solutions Kurucu Ortağı, Girişimci, ARGE Uzmanı, İstanbul Kültür Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı ve İstanbul Kültür Üniversitesi | Elektrik ve Elektronik Teknolojileri mezunu Hüseyin Avni Odabaş ile robotik çözümlerin iş dünyasındaki kullanımı üzerine bir röportaj gerçekleştirdik.

Hüseyin Bey, Aleaza Development Solutions’ı kurma fikrinin temelini ne oluşturdu? Şirketin kurulum aşamasını bizlerle paylaşır mısınız?

Hüseyin Avni Odabaş: Fikir, bitirme projesi sırasında doğdu. Projenin teknik başarısını gördükçe, bu çözümü ticari bir platforma dönüştürmenin anlamlı olacağını fark ettik. Ardından mentörlerimizle birlikte iş stratejileri geliştirerek harekete geçtik.

Aleaza Development Solutions’ın robotik ürünlerinizin sahada karışılabileceği büyük zorluklar nelerdir?

Hüseyin Avni Odabaş: Sahada karşılaşabileceğimiz en büyük zorluklar, çevresel faktörlerden kaynaklanan değişken koşullarla başa çıkabilmek ve robotların gerçek dünya uygulamalarında kesintisiz performans göstermesini sağlamaktır. Bu zorlukları aşmak için sürekli iyileştirme ve test süreçlerini uyguluyoruz.

Ürettiğiniz robotların dayanıklılık ve çevresel koşullara uyum sağlama yetenekleri hakkında bize bilgi verebilir misiniz? 

Hüseyin Avni Odabaş: Robotlarımız, zorlu çevresel koşullarda çalışabilmesi için dayanıklı malzemelerle tasarlanmıştır. Ayrıca, yazılım altyapısında çevresel değişkenlere uyum sağlayacak şekilde algoritmalar geliştirilmiştir. Bu sayede robotlarımız sıcaklık, nem, toprak gibi koşullara uyum sağlayabiliyor.

Şirketinizin robotik çözümlerinin tarım sektörü gibi geleneksel sektörlerde nasıl yer bulacağını düşünüyorsunuz?

Hüseyin Avni Odabaş: Tarım sektörü, robotik çözümler için büyük bir potansiyel sunuyor. Otomatik toprak izleme, bitki sağlığı analizleri ve mahsul toplama gibi uygulamalarla tarımda verimlilik artışı sağlanabilir. Tarımda robotik çözümler, iş gücünü optimize ederek sektördeki geleneksel yöntemleri dönüştürebilir.

Aleaza Development Solutions olarak iş süreçlerinizi optimize etmek için hangi teknolojileri kullanmayı planlıyorsunuz ?

Hüseyin Avni Odabaş: İş süreçlerini optimize etmek için, yapay zeka, makine öğrenimi ve veri analitiği teknolojilerini kullanmayı planlıyoruz. Bu teknolojiler sayesinde daha verimli üretim süreçleri, daha hızlı karar alma mekanizmaları ve daha düşük maliyetler hedefliyoruz.

Robotik ve yapay zeka alanındaki gelişmeleri izlerken karşılaştığınız en ilginç trendler nelerdir?

Hüseyin Avni Odabaş: En ilginç trendlerden biri, robotların çevresel algılama yeteneklerinin ve otonomluk seviyelerinin giderek artmasıdır. Ayrıca, yapay zekanın robotlar arasında daha verimli veri paylaşımı ve işbirliği sağlayacak şekilde entegrasyonu da dikkat çekici bir gelişmedir.

Aleaza Development Solutions robotik çözümlerinin yanı sıra farklı kullanım alanları için yazılım geliştirme fırsatlarını nasıl değerlendiriyor?

Hüseyin Avni Odabaş: Robotik çözümlerimizin yazılım altyapısını geliştirirken, farklı sektörlerdeki ihtiyaçlara göre özelleştirilebilen yazılımlar tasarlıyoruz. Bu yazılımlar, robotların farklı görevleri yerine getirmesi için adapte edilebilir ve kullanıcıların belirli ihtiyaçlarını karşılamak için esnek çözümler sunar.

Robotik projelerinizi Türkiye’deki kamu ve özel sektörle daha fazla nasıl entegre edebilirsiniz?

Hüseyin Avni Odabaş: Kamu ve özel sektördeki iş birliklerini artırmak için, özellikle kamu güvenliği, sağlık ve tarım gibi sektörlerdeki ihtiyaçlara yönelik çözümler geliştirebiliriz. Ayrıca, kamu kurumlarıyla ortak AR-GE projeleri ve özel sektörle pilot uygulamalar üzerinden entegrasyonu güçlendirmeyi hedefliyoruz. 

Robotik çözümlerinizin tasarım sürecinde hangi adımları takip ediyorsunuz?

Hüseyin Avni Odabaş: Tasarım sürecimiz, ihtiyaç analizi, prototip geliştirme, test süreçleri ve geri bildirim aşamalarından oluşuyor. Her aşamada kullanıcı geri bildirimlerini alarak ürünün fonksiyonelliğini ve verimliliğini artırmayı amaçlıyoruz.

Röportajımıza katıldığınız için çok teşekkür ederiz Hüseyin Avni Odabaş. Son olarak, robotik teknoloji alanında kariyer yapmak isteyen gençler için önerilerinizi paylaşır mısınız?

Hüseyin Avni Odabaş: Robotik teknoloji alanında kariyer yapmak isteyen gençlere önerim, sürekli öğrenmeye açık olmaları ve farklı disiplinlerden bilgi edinmeleridir. Teknik becerilerin yanı sıra, yaratıcı düşünme ve problem çözme yetenekleri de çok önemlidir. Ayrıca, ekip çalışmasına yatkınlık ve projelerde aktif yer almak, gelişim açısından büyük fırsatlar sunacaktır.

Aleaza Development Solutions Hakkında

Aleaza Development Solutions, 2023 yılında günümüz sorunlarını mekanik ve yazılım destekli robotik sistemlerle çözmeyi hedefleyen bir teknoloji şirketidir. Şirketimiz, girişimci ruhu ve yenilikçi yaklaşımıyla, teknolojiyi insanların hizmetine sunmayı amaçlamaktadır. 2030 senesine kadar asayiş, savunma ve iş sağlığı güvenliği (İSG) alanlarında kullanılabilecek farklı varyasyonlardaki robotik sistemlerimizi Türkiye pazarında yaygınlaştırarak, ülkemizin dışa bağımlılığını azaltmayı ve global pazarlara açılmayı hedeflemekteyiz. Bu hedef doğrultusunda, stratejik ortaklıklar ve yatırımlar ile büyümeyi planlıyoruz.

Web Site        : https://www.aleaza.com

Linkedin        : https://www.linkedin.com/company/aleazads

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hüseyin Avni Odabaş İle Robotik Çözümlerin İş Dünyasındaki Kullanımı Üzerine Röportaj!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin