Sürücü Kursuna Yazılmanın Önemi Nedir?

Sürücü Kursuna Yazılmanın Önemi Nedir
Sürücü Kursuna Yazılmanın Önemi Nedir
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sürücü ehliyeti, araç kullanmaya hak kazanan kişilere verilen yetkinlik belgesidir. Her sürücü adayının ehliyet alabilmek için belirli aşamalardan geçmesi gerekir. Bunun için ilk aşama, gerekli evrakların tamamlanmasının ardından sürücü kursuna yazılmak ve hazırlanan ders programına katılmaktır.

Bu nedenle, ehliyet kursu seçimi oldukça önemlidir çünkü sürücü adaylarına verilen eğitimlerin içeriği ve süresi, sınav başarısı hususunda büyük önem arz ediyor. Sürücü kursları, adayların trafiğe çıkmadan önce bilgi sahibi olmasını sağlıyor ve onları trafiğe hazırlıyor. Siz de yetkin bir eğitim almak istiyorsanız Güven Sürücü Kursu’na kaydolabilir, profesyonel direksiyon eğitimleri ile iyi bir sürücü olabilirsiniz.

Ehliyet Yazılı Sınavına Girmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

İki aşamadan oluşan ehliyet sınavı için adayların ilk adımda teorik ilk yardım derslerini, motor ve trafik ile ilgili derslerini tamamlaması gerekiyor. Güven Sürücü Kursu tarafından verilecek teorik eğitimin sonunda, test şeklinde hazırlanan sınava girerek 70 puan üzeri alan adaylar, ilk aşamayı tamamlayarak başarılı kabul ediliyor. Sınava girecek her sürücü adayının yanında mutlaka kimlik kartı bulundurması gerekiyor. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli detay, sınava zamanında girmek. Sınava geç kalan adaylar sınava alınamıyor ve başarısız sayılıyor.

Yeni uygulamalarla birlikte, ehliyet sınavı 50 adet çoktan seçmeli sorudan oluşuyor. Bunların 12 tanesi ilk yardım, 23 tanesi trafik, 9 tanesi motor ve 6 tanesi trafik adabı alanlarında hazırlanıyor. Ehliyet sınavını geçmek için yöneltilen 50 sorudan en az 35 soruya doğru cevap verilmeli. Sınavda yanlış cevaplar doğru cevapları götürmediğinden dolayı her sürücü adayı soruları rahatlıkla cevaplayabilir.

Ehliyet Almak İçin Hangi Aşamalardan Geçilir?

Teorik bilgileri tamamlayan ve sınavdan başarıyla geçen her sürücü adayı, ikinci aşama için hazır durumdadır. Bu aşama, direksiyon derslerinden meydana geliyor ve uygulamalı olarak teorik bilgilerin tatbik edilmesi ile gerçekleşiyor. İşte bu aşamada, alınan direksiyon eğitimi son derece önemli. Çünkü, trafikte milyonlarca araç seyir halinde giderken, sürücülerin eğitimsiz olması ya da yeterli eğitimi alamaması büyük ve riskli kazalara sebep olabilir. Bu yüzden yetkin bir kurumdan doğru eğitim alınmalı, trafikte olan her sürücü yasal belge niteliğindeki sürücü belgesine sahip olmalıdır.

Ehliyet almanın ikinci aşaması olan direksiyon sınavı, bir eğitmen ve bir gözetmen eşliğinde uygulanıyor. Tüm sürücü adayları için ortalama 35 dakika süre ayrılırken; sınava girecek kişilerden ilk etapta belirli kurallara dikkat etmesi bekleniyor.

Sürücü koltuğuna oturan adayın öncelikle emniyet kemerini takması, aynaları görüş açısına göre ayarlaması yapması gereken ilk işlemlerden biridir. Adaylar sürüş öncesinde el frenini indirdiğine emin olmalıdır. Sınava giren adayların motivasyonu ve dikkatli olması da son derece önemlidir,

herhangi bir dikkatsizlik hataya neden olacağından, araçta bulunan gözetmenler sınava son vererek adayı araçtan indirebilir ve sınavı böylece sonlandırmış olur.

Gözetmen, adaydan aracı durdurup park etmesini istediğinde; adayın aracı durdurduktan sonra vitesi boşa alması ve el frenini çekmesi gerekiyor. Sınav sırasında gözetmen aracın iç donanımı ve motor parçaları hakkında da sorular sorabileceğinden; adayların araca dair de bilgi sahibi olması gerekiyor.

Sürücü adayının sınavda başarısız olması halinde, sınava tekrar girme şansı bulunuyor. Teorik

sınavda başarısız olan adaylar toplamda 3 kez daha sınava girebiliyor. Direksiyon sınavında başarısız olan adaylara da 3 sınav hakkı daha tanınıyor. Direksiyon sınavında 3 kez başarısız olan adaylar için 4 hak daha açılır ve 14 direksiyon dersi ücretini ödemesi beklenir.

Adaylar, direksiyon sınavına girmeden önce ehliyet sınav giriş belgesini kayıt olduğu kurstan almalı ve sınava nüfus cüzdanı ya da pasaportu ile girmelidir. Adayların, belirlenen sınav saatinden 10 dakika önce sınav alanında olması oldukça önemlidir. Geç kalınması halinde kötü bir izlenim oluşabilir, hatta geç kalan adaylar sınav alınmayabilir. Bu nedenle, her iki sınav için de sınav saatinden önce adayların yerlerinde hazır olmaları beklenir.

Sizler de tüm bu süreci en kolay şekilde atlatmak ve iyi bir sürücü olmak istiyorsanız hemen Güven Sürücü Kursu ile iletişime geçin ve en kısa sürede eğitime başlayın!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sürücü Kursuna Yazılmanın Önemi Nedir?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haber Kat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin