Uluslararası otomotiv endüstrisinin bölgedeki en büyük buluşması Automechanika Istanbul 2023 başladı

featured
uluslararasi-otomotiv-endustrisinin-bolgedeki-en-buyuk-bulusmasi-automechanika-istanbul-2023-basladi.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otomotiv satış sonrası endüstrisinin en önemli oyuncularını bir araya getiren, tüm zamanların en büyük Automechanika Istanbul fuarı başladı. Messe Frankfurt Istanbul ve Hannover Fairs Turkey iş birliği ile İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuar, 11 Haziran Pazar akşamına kadar ziyaret edilebilecek. 1400’ün üzerindeki katılımcı sayısıyla kendi rekorunu kıran ve yine rekor oranda uluslararası katılımcı firmanın yer aldığı fuar süresince 50 binin üzerinde sektör profesyonelinin bir araya geleceği öngörülüyor.

Tüm dünyadan otomotiv endüstrisi profesyonellerini buluşturan fuarda; parçalar ve sistemler, arıza tespit ve onarım, aksesuar ve özelleştirme, elektronik ve bağlanılabilirlik, araç yıkama ve bakım merkezi, bayi ve atölye yönetimi, alternatif sürüş sistemleri & yakıtlar ve madeni yağ kategorileri altında ürün gruplarına sahip, yaklaşık 700’ü Türkiye’den olmak üzere toplam 1400’ün üzerinde katılımcı firma yer alıyor.  Automechanika Istanbul 2023, otomotiv sektörünün yoğun ilgisi ve katılımıyla devam ederken, başta “Innovation 4 Mobility by BAKIRCI” özel bölümü olmak üzere fuar boyunca sürdürülebilirlik teması ve yenilikçi teknolojilere odaklanacak.

Açılış töreninde otomotiv endüstrisinin önemli isimleri bir araya geldi

Rekorlara imza atan Automechanika Istanbul 2023 açılış töreninde Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OIB) Yönetim Kurulu Üyesi Leon Kalma ve Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği (OSS) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Özalp, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sami Atılgan, Moderatör Yiğit Top, Messe Frankfurt Marka Yöneticisi Michael Johannes, Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Annika Klar ve Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği  (TAYSAD) Başkanı Albert Saydam hazır bulundu. 

Automechanika Istanbul: Türkiye’nin en büyük uluslararası fuarı 

Türkiye, ihracatta yakaladığı başarıyı her yıl artırarak sürdürürken, ülke ihracatında yıllık 30 milyar dolar ile yaklaşık yüzde 13’lük paya sahip otomotiv sektörü de Automechanika Istanbul ile ihracat rakamlarını artırmaya devam ediyor. Otomotiv satış sonrası sektöründe kıtaların buluşma noktası olan Automechanika Istanbul, düzenlendiği her yıl üreticilere sunduğu fırsatlarla yeni iş birliklerine zemin hazırlıyor. Geçtiğimiz yıl 28 farklı ülkeden 825 katılımcı firma ve 141 ülkeden 13.802’si Türkiye sınırları dışından, 34.552’si ise Türkiye’den olmak üzere toplam 48.354 sektör profesyonelini ağırlayarak önemli bir başarı elde eden fuarın bu yıl %35’i Türkiye dışından olmak üzere tüm dünyadan 50 bini aşkın ziyaretçiye ev sahipliği yapması bekleniyor.

Türkiye’nin en büyük uluslararası fuarı olma niteliğine sahip olan Automechanika Istanbul; Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın en büyük, dünyanın ise 3. en büyük otomotiv satış sonrası fuarı olma özelliğini taşıyor. Fuarda bu yıl Almanya, İspanya, Kore, Çekya, Çin, Tayvan, Tayland, Hong Kong, Pakistan ve Hindistan olmak üzere 10 farklı ülkenin pavilyonu yer alıyor.

2023 fuarındaki yeniliklerden bir diğeri de ürün ve hizmetlerin sergilendiği 14 salona ek olarak, dış alanda kurulacak “Atrium” özel salonu da Group Auto Türkiye sponsorluğunda otomotiv sektörü profesyonellerini ağırlıyor. Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından yönetilen Satın Alma Heyeti Programı dahilinde, nitelikli satın alma profesyonelleri de Automechanika Istanbul 2023 fuarına katılım gösteriyor. Sergilenecek yeni teknolojiler ve gerçekleştirilecek etkinliklerle sektör temsilcilerinin bu 4 günü oldukça yoğun ve aynı zamanda verimli geçirmesi hedeflenirken, kurulacak yeni iş bağlantıları ile fuarın otomotiv sektörünün büyümesine önemli bir katkı sağlanması amaçlanıyor.  

Fuarın odak noktaları sürdürülebilirlik ve inovasyon

Otomotiv sektöründe sürdürülebilir üretim politikaları ve inovatif çözümleri öne çıkaran Automechanika Istanbul, ‘Innovation 4 Mobility by BAKIRCI’ özel alanında sektör profesyonellerini e-mobilite ve otomotiv dünyasındaki son teknolojilerle buluşuyor. 12. Salon’da kurulan elektrikli araçlar servis alanında 8 ayrı istasyonda 8 ayrı elektrikli araç üzerinde uzmanlar tarafından uygulamalı olarak; şarj istasyonu, batarya, lastik değişimi, boya, şasi, ekspertiz eğitimleri veriliyor.

Sektör profesyonelleri e-mobilite alanında elektrikli araç satışı sonrasında gereken tüm ekipmanları yakından incelerken, Castrol tarafından hazırlanan Automechanika Academy özel programı ile sunum, söyleşi ve atölyeler ile mesleki gelişimlerine katkı sağlama imkânı buluyor. Geleceğin e-mobilite teknolojilerine odaklanan “Automechanika Academy powered by Castrol” özel alanında fuar süresince satış sonrası endüstrisi, gelecek teknolojiler ve otomotiv sektöründe cinsiyet eşitliği gibi konular ele alınırken, sektördeki kadın istihdamının artırılmasını konu alan “Equality 4 Business” oturumu 9 Haziran Cuma günü planlanıyor. Fuarın “Sürdürülebilirlik Sponsoru” Yanmar da özel bir söyleşi programı ile sürdürülebilir üretim politikaları hakkında otomotiv sektörü profesyonellerine yol gösterici bir rol üstleniyor.

Automechanika Istanbul, genç nesilleri otomotiv sektörüne katkı sağlamaları için teşvik etmek ve bu alanda kariyerlerini inşa edebilmeleri adına son yıllarda sürdürdüğü geleneği bozmayarak, Türkiye’nin farklı noktalarından gelen üniversite kulüplerine 12-A Salonu’nda projelerini sergileme imkânı sunuyor. Ayrıca, TOBFED tarafından hazırlanan “Ustalar Yarışıyor” programı da göçük onarım, araç bakım, folyo kaplama da dahil olmak üzere 6 farklı kategoride düzenlenen yarışmalar ile sektör profesyonellerine 12. Salon’da 4 gün boyunca renkli bir içerik sunacak.

Automechanika Istanbul 2023 fuarını, 11 Haziran Pazar günü saat 17:00’ye kadar ziyaret edebilirsiniz. İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuara ücretsiz ulaşım seçeneklerini öğrenmek ve ücretsiz ziyaretçi kaydı oluşturmak için fuarın resmi internet sitesinden yararlanabilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uluslararası otomotiv endüstrisinin bölgedeki en büyük buluşması Automechanika Istanbul 2023 başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haber Kat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin