Van Büyükşehir'in Hayvan Barınağı Sokak Hayvanlarına Şifa Dağıtıyor

featured
van-buyuksehirin-hayvan-barinagi-sokak-hayvanlarina-sifa-dagitiyor.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi 2023 yılının ilk altı ayında 6 bin sokak hayvanını tedavi etti. Besleme çalışmalarını sürdüren ekipler, 100 ton mama dağıttı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Sıhke Gölü kıyısında 10 bin metrekarelik alan üzerine kurulan ve modern görüntüsüyle dikkat çeken Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi her yıl binlerce sokak hayvanına yuva olup şifa veriyor. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Merkez, Ultrason cihazı, Röntgen cihazı, Fizik tedavi ünitesi gibi en modern veteriner medikal cihazlarla hizmet sağlarken, bünyesinde aşılama odaları ve barınaklar da bulunduruyor.
6 veteriner hekim ve 40 personelin görev yaptığı merkez, yaptığı başarılı çalışma vatandaşlardan büyük takdir topluyor.  

ALTI AYDA 6 BİN SOKAK HAYVANI TEDAVİ EDİLDİ
2023 yılının ilk altı ayı itibari ile ekiplerin taramaları sonucu cadde sokaklarda yaralı halde bulunan, vatandaşların ihbarları sonucu hayvan ambulanslarıyla merkeze getirilen 6 bin sokak hayvanı tedavi altına alındı. Tedavileri tamamlanarak sağlığına kavuşan sokak hayvanları alındıkları bölgelere geri bırakılıyor.

ALTI AYDA 100 TON MAMA DAĞITILDI
Van’da kent merkezi başta olmak üzere beslenme noktalarına kedi ve köpekler için günlük mama bırakılmaya devam ediyor. Çalışmalarını sürdüren ekipler besleme odakları ve hayvanların bulunduğu alanlara 100 ton mama bırakarak yeni bir rekora imza attı.

7 BİN SOKAK HAYVANINA AŞI YAPILDI
Toplum sağlığı açısından sıkıntı yaşanmaması için çalışmalarını sürdüren Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi 6 ay içerisinde 7 bin sokak hayvanına aşı yaptı.

4 BİN SOKAK HAYVANI KISIRLAŞTIRILDI
Kısırlaştırma çalışmalarına da devam eden Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi altı aylık süreçte 4 bin sokak hayvanını ücretsiz bir şekilde kısırlaştırıldı.  Kısırlaştırılan sokak köpeklerine ayrıca veteriner hekimler tarafından aşılama ve küpeleme işlemleri de yapıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Van Büyükşehir'in Hayvan Barınağı Sokak Hayvanlarına Şifa Dağıtıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haber Kat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin