Corendon Tennis Club Kemer açıldı

featured
corendon-tennis-club-kemer-acildi.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Corendon Tennis Club Kemer, Uluslararası TEN PRO -Turkish Bowl Tenis Turnuvası ile açıldı. Açılışta, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş sembolik olarak bir açılış maçı yaptı.

Göynük Mahallesi’nde mülkiyeti Kemer Belediyesi’ne ait 1760 parseldeki 19 dönüm arazi 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre yapılan ihale sonucunda yap işlet devret modeline göre 20 yıllığına Corendon Turizm Grubu’na kiralanmıştı.

Türkiye’de en önemli spor destinasyonları arasında gösterilen Kemer’de tenis sporunu canlandırmak ve turizmi çeşitlendirmek amacıyla yapılan Corendon Tennis Club Kemer’in açılışına, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş ve yönetim kurulu üyeleri, Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derya Baytekin, Kemer Belediyesi Meclis Üyeleri Sezayi Cansın Efir ile Mehmet Akın, Ten Pro Turnuva Direktörü Goran Novakoviç ve sporcular katıldı.

Kaymakam Solmaz, Belediye Başkanı Topaloğlu, Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Karaer, açılış öncesi 14 tenis kortunun yer aldığı alanı gezerek incelemelerde bulundu.

Açılışta yapılan basın toplantısında konuşan Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, turizm anlamında dünyanın gözbebeği olan Kemer’de yaklaşık bir yıldır görev yaptığını belirterek, Kemer’in her alanının turizm cenneti olduğunu söyledi.

Kaymakam Solmaz, turizmin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığının altını çizerek, “Turizmin çeşitlendirilmesi noktasında altyapısı sağlam yatırımlara ihtiyaç duyulmakta. Bunların başında da spor turizmi geliyor. Antalya’nın belli noktalarında spor turizmi konusunda çok ciddi adımlar atıldı. Bu tarz organizasyonlara ev sahipliği yapması adına Kemer de önemli bir yer. Corendon Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer’in burası için katkısı büyük. Daha önce atıl durumda olan bir yer, yatırım sonunda ciddi bir spor alanına dönüştürüldü. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu bir ekip işi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kemer Belediyesi’ne ve Corendon grubuna teşekkür ediyorum. Kemer, turizm noktasında hak ettiği değeri görüyor.” dedi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise Kemer’in dünyanın en güzel yerlerinden biri olduğuna işaret ederek, “Göynük Mahallesi’nde 40 yıldır boş olarak kullanılan bir yeri Corendon grubu turizme kazandırdı. Yaklaşık 3 milyon avroluk bir yatırım yaptılar. Amacımız kış turizmini canlandırmak. Biz sezonda zaten doluyuz ama sezonu Kasım ayının sonuna uzatmak ve Mart ayının başında sezonun başlaması bizim için önemli. Şu anda buraya çok fazla rağbet var. Kemer’de turizm sezonunu uzatmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Verdiğimiz sözlerden biri de buydu. Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer’e çok teşekkür ediyorum. Kendisi yatırımlarına devam edecek. Bu yıl turizm çok güzel geçecek. Buradaki tenis kortlarının yeri Kemer Belediyesi’ne ait. Corendon, yap işlet devret modeline göre ihaleye girdi ve 20 yıllığına burayı aldı. Boş durmaktansa ülke ekonomisine ve Kemer turizmine kazandırmak adına çok güzel oldu. Ben çok mutluyum.” diye konuştu.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan da turizmin başkenti Antalya’yı spor turizminin de başkenti yapmak adına çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Sporun çeşitlendirildiği zaman ilginin de çeşitlendiğine dikkat çeken Gürhan, tenis kortlarını Antalya ve Kemer’e kazandırdığı için Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer’e teşekkür ettiğini aktardı.

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu ise turizmin birçok alanda gelişmesini istediklerine değinerek, “Geçen sene Antalya’da 16 milyonun üzerinde ziyaretçiye ulaşarak rekor kırdık. Rakamlar önemli ama nitelikli turizme gitmek istiyoruz. Turizm sezonunu uzatmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Spor turizmi bunların en önemli ayaklarından biri. Bu alanda son yıllarda yaptığı önemli adımlarından dolayı Corendon grubuna teşekkür ediyorum. Corendon Tennis Club Kemer, Antalya’ya hayırlı olsun.” diye konuştu.

Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer de uzun süredir üzerinde çalıştıkları tenis sporuna bir yatırım yaptıklarını söyledi.

Yatırım çalışmalarında kendilerine destek olan Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve diğer paydaşlara teşekkür ettiğini dile getiren Karaer, şunları aktardı:

“Corendon gurubu olarak sporun her alanında ya sponsor olarak ya da etkinlik olarak yer alıyoruz. Buradaki tenis kortları güzel bir yatırım oldu. Hem Antalya’ya hem de Kemer’e hayırlı olsun. Tüm bölgeye katkısı olacağını düşünüyoruz. Antalya ve Kemer bunu hak ediyor. Amacımız turizmi çeşitlendirmek, spor turizmini geliştirmek ve turizm sezonunu uzatmak. Buradaki yatırım inşallah diğer turizm yatırımcılarına da örnek olur. Belek nasıl golf turizminde üst düzey bölge haline geldiyse Kemer’in de tenis sporunda üst düzey bölge haline gelmesini istiyoruz. Projeye ilk imzayı attığımız andan beri yanımızda olan Kaymakamımız Ahmet Solmaz’a, Kemer Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu’na ve diğer paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bölgemize hayırlı olsun.”

Açılışı yapılan Corendon Tennis Club Kemer’in ilk organizasyonu olan Uluslararası TEN PRO -Turkish Bowl Tenis Turnuvası’na 44 ülkeden 8 -16 yaş arasında 200 üst düzey sporcu katılıyor.

Turnuvanın 21 Nisan’da sona ereceği belirtildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Corendon Tennis Club Kemer açıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haber Kat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin