1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ISO 9001 Kalite Yönetim Sisteminin Önemi

ISO 9001 Kalite Yönetim Sisteminin Önemi

ISO 9001 Kalite Yönetim Sisteminin Önemi
ISO 9001 Kalite Yönetim Sisteminin Önemi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi” üstün kaliteli ürün ve hizmetler sağlar. Çünkü ürün ve hizmetler ile müşterileriniz arasında ki o gizli ve güçlü bağı inşa eder.

Ürünlerin kalitesi performans, güvenilirlik ve dayanıklılık açısından ölçülebilir. Kalite, bir kuruluşu rakiplerinden ayıran önemli bir parametredir. Bu makalenin orjinal metnine bu linkten erişim
sağlanabilir.

Kalite yönetimi araçları, sistem ve süreçlerde sonuçta üstün kaliteli ürün ve hizmetlerle sonuçlanan değişiklikleri sağlar. Toplam Kalite yönetimi veya diğer pek ço KYS gibi kalite yönetim stadnard yöntemlerinin ortak bir hedefi vardır: yüksek kaliteli bir ürün sunmak.

Müşteri memnuniyetini yalnızca karşılayan değil aynı zamanda aşan üstün kaliteli ürünler yaratmak için kalite yönetimi şarttır. Müşterilerin markanızdan memnun olması gerekir.

Ticari pazarlamacılar yalnızca nicelikten ziyade kaliteye önem verdiklerinde başarılı olurlar. Kaliteli ürünler, boğaz kesen rekabette gülümseyerek hayatta kalmanızı sağlar.

Kalite yönetimi, sonuçta müşteri sadakatine yol açan müşteri memnuniyeti için esastır. Sizce işletmeler nasıl yürüyor? İşletmeler yalnızca yeni müşterilerle mi gelişiyor? Her işletmenin sadık müşterilerinin olması önemlidir. Ne olursa olsun kuruluşunuza geri dönecek bazı müşterileriniz olması gerekir.

ISO 9001 kalite yönetim sistemi belgelendirme işlemleri için bu linke tıklarsanız Adlbelge ISO kalite belgesi sayfasına erişirsiniz.

Önceki telefonunuz arızalı olsaydı tekrar aynı marka cep telefonu satın alır mıydınız? Muhtemelen cevabınız hayır olacaktır.

Halbuki doğru kurgulanmış ve yönetilen bir kalite yönetim sistemi standartının uygulanması  bu cevabı büyük çoğunlukla evet olarak değişirme gücüne sahiptir. İşte ISO 9001 belgesine sahip kuruluşlar güçlerini tam olarak bu noktadan alırlar.

Müşteriler yalnızca ürünlerinizden ve hizmetlerinizden memnun kaldıklarında kuruluşunuza geri döneceklerdir. Son kullanıcının ürününüzden memnun olduğundan emin olun. Unutmayın, bir müşteri ancak ürününüz onun beklentilerini karşıladığında ve ihtiyaçlarını karşıladığında mutlu ve memnun olacaktır.

Müşterinin sizden ne beklediğini anlıyor musunuz? Onun ihtiyacının gerçekte ne olduğunu biliyor musun? Müşterinin ihtiyaçları ve talepleri hakkında size daha fazla fikir verecek ilgili verileri toplayın.

Müşteri geri bildirimleri düzenli olarak toplanmalı ve dikkatle izlenmelidir . Kalite yönetimi, kusurları ortadan kaldırarak ve sürekli değişiklik ve iyileştirmeleri sisteme dahil ederek yüksek kaliteli ürün ve hizmetler sağlar. Yüksek kaliteli ürünler, beraberinde on yeni müşteri getiren sadık ve memnun müşterilere yol açar. Kalite yönetimi süreçlerini göz ardı ederek bir miktar tasarruf edebileceğinizi, ancak sonuçta büyük müşterilerinizi kaybedebileceğinizi ve dolayısıyla büyük kayıplara yol açabileceğinizi unutmayın.

Kalite yönetim sistemi, ürünleri çeşitli promosyon modları aracılığıyla müşterilere verilen sözlere uygun olarak teslim etmenizi sağlar. ISO 9001 için kalite yönetimi araçları, bir kuruluşun müşterinin gerçekten istediği ve arzuladığı bir ürünü tasarlamasına ve yaratmasına yardımcı olur .

KYS 9001 kalite yönetimi, kuruluş için artan gelir ve daha yüksek üretkenlik sağlar . Unutmayın, bir kuruluş kazanıyorsa çalışanlar da kazanıyor demektir.

Çalışanlar yalnızca maaşları veya diğer ödemeleri zamanında ödenmediğinde hayal kırıklığına uğrarlar. Evet, para güçlü bir motive edici faktördür. Çalıştığınız kurum size maaşınızı zamanında vermezse çalışmak ister misiniz? Kendine sor. Maaşlar ancak serbest nakit akışı olduğunda zamanında ödenir.

Kalite yönetimi araçlarının uygulanması, yüksek müşteri sadakati, dolayısıyla daha iyi iş, artan nakit akışı, memnun çalışanlar, sağlıklı işyeri vb. sağlar. Kalite yönetimi süreçleri organizasyonu çalışmak için daha iyi bir yer haline getirir.

Çalışanların zamanını boşa harcayan ve kurumun verimliliğine fazla katkı sağlamayan gereksiz süreçleri ortadan kaldırın. Kalite yönetimi, çalışanların daha az zamanda daha fazla iş teslim etmesini sağlar.

ISO 9001 KYS (Kalite yönetim sistemi) kuruluşların israfı ve envanteri azaltmalarına yardımcı olur . Çalışanların tedarikçilerle yakın çalışmasına ve “Tam Zamanında” Felsefesini benimsemesine olanak tanır.

ISO 9001 Kalite yönetimi, bir kuruluşun çalışanları arasında yakın koordinasyonu sağlar. Çalışanlara güçlü bir ekip çalışması duygusu aşılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ISO 9001 Kalite Yönetim Sisteminin Önemi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin