Kardeş ülke Azerbaycan ile her zaman yeni işbirliklerine hazırız

featured
kardes-ulke-azerbaycan-ile-her-zaman-yeni-isbirliklerine-haziriz.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ADEX 2022’de Cobra II aracını sergiliyor

 

Türkiye'nin global kara sistemleri üreticisi Otokar, Türk savunma sanayiini yurt dışında başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Otokar, 6-8 Eylül tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 4. kez düzenlenecek olan Azerbaycan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, ADEX 2022’de COBRA II aracını sergileyecek.

 

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, savunma sanayii alanındaki ürün ve kabiliyetlerini yurt dışındaki farklı organizasyonlarda tanıtmaya devam ediyor. Otokar, 6-8 Eylül tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek olan ADEX 2022 savunma sanayii fuarında dünyaca tanınan COBRA II Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı’nı sergileyecek.  

 

Otokar’ın Azerbaycan ile uzun yıllara dayanan bir işbirliği olduğunu vurgulayan Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Kardeş ülke Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliği ilişkilerinin en önemli yansımalarından biri hiç şüphesiz ki savunma sanayii alanında gerçekleştirilen işbirliği projeleri. İki ülke arasındaki süregelen güçlü bağın etkisiyle, işbirlikleri her geçen gün artıyor. 1990’lı yıllardan bu yana Otokar üretimi askeri araçlar Azerbaycan’da başarıyla hizmet veriyor. İlk zırhlı araçlarımızın ihracatını yaptığımız 2010 yılından bu yana Azerbaycan’ın savunma ihtiyaçları için çalışıyoruz; bugün değişik tip ve konfigürasyonlardaki araçlarımız farklı kullanıcıların envanterinde görev alıyor” dedi. 

 

Askeri alandaki yatırımlarına devam eden Azerbaycan’ın modern ve etkin güce sahip ordusu ve güvenlik güçleri ile dünyada dikkat çektiğini vurgulayan Görgüç, Azerbaycan’a ihraç edilen Otokar Cobra II araçlarını hatırlatarak şunları söyledi: “Silahlı Kuvvetler envanterinde yer alan Otokar zırhlı araçlarının başarılı performansının Azerbaycan’daki kullanıcılar tarafından da takdir ediliyor olması bizim için büyük bir gurur kaynağı. Geçtiğimiz yıl Azerbaycan, Cobra ll araçlarını ilk defa envanterine aldı. Dünyada sınıfının en iyisi olarak kabul edilen ve kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına modüler yapısı ile cevap veren yeni nesil zırhlı aracımız Cobra ll ile Azerbaycan’ın gelişen ve değişen ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostluğun ve süregelen işbirliğinin uzun yıllar devam edeceğine inanıyor, Otokar olarak her türlü göreve hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmekten mutluluk duyuyorum.”

 

Otokar, modern orduların ve güvenlik güçlerinin mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak kara sistemlerinde yenilikçi çözümler sunmaya devam ediyor. Otokar’ın askeri araçları Türk ordusu ve güvenlik güçleri dahil dünyada 35’ten fazla dost ve müttefik ülkedeki 55’ten fazla kullanıcı envanterinde yer alıyor, çok farklı coğrafyalarda, zorlu iklim koşullarında, riskli bölgelerde aktif olarak hizmet veriyor. 

 

COBRA II

COBRA II, yüksek koruma, taşıma kapasitesi ve büyük iç hacmi ile öne çıkıyor. Üstün hareket kabiliyetinin yanı sıra komutan ve sürücü dahil 10 kişilik personel taşıma kapasitesine sahip COBRA II, balistik, mayın ve EYP tehditlerine karşı üstün koruma özelliği sayesinde üst düzey güvenlik sunuyor. En zorlu arazi ve iklim koşullarında yüksek performans sağlayan COBRA II, isteğe bağlı olarak amfibik tipte üretiliyor ve ihtiyaç duyulan farklı görevlere kusursuz uyum sağlıyor. Geniş silah entegrasyon ve görev donanım ekipman opsiyonları sayesinde özellikle tercih edilen COBRA II, Türkiye’de ve ihracat pazarlarında sınır koruma, iç güvenlik ve barış koruma harekatları da dahil birçok görevi başarıyla sürdürüyor. COBRA II aynı zamanda, sahip olduğu modüler yapı sayesinde personel taşıyıcı, silah platformu, kara gözetleme radarı, KBRN keşif aracı, komuta kontrol aracı ve ambulans olarak da görev alabiliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kardeş ülke Azerbaycan ile her zaman yeni işbirliklerine hazırız

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haber Kat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin