Konak’ta tarihi adımlamaya hazır mısınız

featured
konakta-tarihi-adimlamaya-hazir-misiniz.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konak Belediyesi tarafından kent tarihi ve kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlenen Tarih Gezileri, 8 Eylül Perşembe günü başlıyor. Haftada iki gün ücretsiz olarak düzenlenen gezilere katılanlar, İzmir’in kent kültürü ve zengin tarihine doğru keyifli bir yolculuk yapacak.

 

Konak Belediyesi’nin kentlilik bilincini geliştirmeye dönük yürüttüğü projeler kapsamında yer alan “Kent Tarihi” gezileri 8 Eylül Perşembe günü yeniden başlıyor. Açık hava müzesi niteliğindeki Basmane ve Kadifekale bölgelerinde uzmanlar eşliğinde gerçekleştirilen gezilerde İsmet İnönü Anı Evi ve Kitaplığı, Aziz Vukolos Kilisesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi, Kumrulu Mescit, Altınpark Arkeolojik Alanı, Radyo ve Demokrasi Müzesi, Oteller Sokağı, Sadık Bey Oteli (Latife Hanım’ın doğduğu ev),Konak Belediyesi Basmane Semt Merkezi, Kadın Müzesi, Cihan Palas (Emniyet Oteli), Kıllıoğlu Hamamı, Hatuniye Meydanı ve Camii, Müftü Rahmetullah’ın Evi, Dönertaş Sebili, 1298 Sokak üzerindeki Türk Evi, Emir Sultan Türbesi ve Külliyesi, İsmail İplikçi Dede Türbesi, Bayramyeri, Namazgah Camii, Namazgah Hamamı, Lüks Hamam (Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde geçen), Kortijolar-Aile evleri ziyaret ediliyor. İzmirliler tarafından yoğun ilgi gören ve bu nedenle haftada iki gün olarak gerçekleştirilen kent tarihi gezileri ücretsiz olarak yapılıyor.

 

Kayıt yaptırmayı unutmayın

Katılımcı sayısının 25 kişi ile sınırlı olan ve  gördüğü yoğun ilgi üzerine eylül ayı tamamen dolan tarih gezileri, sezon boyunca devam edecek. Kent Tarihi Gezileri hakkında ayrıntı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için Konak Belediyesi’nin 484 53 00 (dahili 2907) telefon numarasından Kent Tarihi Birimi’ne ulaşılabilir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Konak’ta tarihi adımlamaya hazır mısınız

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haber Kat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin