Şehir Tiyatroları 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü Sahnelediği Ücretsiz Oyunlarla Kutladı

featured
sehir-tiyatrolari-27-mart-dunya-tiyatro-gununu-sahneledigi-ucretsiz-oyunlarla-kutladi.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü ücretsiz olarak sahnelediği 9 oyunla tüm sahnelerinde coşku ile kutladı.

Her yıl, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü için kaleme alınan uluslararası bildiriyi bu yıl Samiha Ayoub; ulusal bildiriyi Prof. Dr. Ayşegül Yüksel yazdı. Ulusal bildiri, 27 Mart günü tüm sahnelerde oyun öncesinde sanatçılar tarafından okundu.

Uluslararası Tiyatrolar Birliği tarafından ilk defa 1961 yılında kutlanmaya başlayan Dünya Tiyatro Günü o tarihten beri aralıksız olarak kutlanıyor. Her yıl tiyatro sanatının önde gelen akademisyen, sanatçı ve yönetmenlerinin kaleme aldığı ulusal ve uluslararası bildiriler sahnelerde okunuyor. Ülkemizde ise Dünya Tiyatro Günü ile ilgili ilk ulusal bildiriyi, Türk tiyatrosunun unutulmaz ismi, kurucumuz Muhsin Ertuğrul kaleme almıştır.

2023 Yılı Ulusal Bildirisini Prof. Dr. Ayşegül Yüksel Kaleme Aldı

Bu yıl yayımlanan ulusal bildiriyi alanının önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Ayşegül Yüksel kaleme aldı. Yüksel, bildiride tiyatroya neden ihtiyacımız olduğuna, pandemi ve depremin gösteri sanatlarına verdiği zarara, deprem sonrasında tiyatronun enerjisinin gerekliliğine değiniyor.

Prof. Dr. Ayşegül Yüksel bildirinin sonunda geleceğe dair temennilerini belirtiyor:

“Hukukun üstünlüğünün tartışılmaz olduğu, düşünce ve söz özgürlüğünün özenle korunduğu, yoksulluk ve işsizlik sorunlarını aşmış,  dil, din, ırk, cinsiyet ayrımcılığından arınmış, çocuk haklarına saygılı, genç kuşağın eğitimi adına doğru yatırımlara yönelmiş, kavga ve çekişmeleri geride bırakmış, barışçıl bir toplumda yaşamak istiyoruz.“

Dünya Tiyatro Günü, tüm Türkiye’de tiyatro bölümlerinin, konservatuarların, özel ve devlet tiyatrolarının etkinlik ve gösterimleriyle kutlandı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şehir Tiyatroları 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü Sahnelediği Ücretsiz Oyunlarla Kutladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haber Kat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin