Türkiye’nin uluslararası ilk ceviz konferansı 29 Eylül’de

featured
turkiyenin-uluslararasi-ilk-ceviz-konferansi-29-eylulde.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin verimli topraklarında yerli ceviz üretimini artırmak ve bu hedefle cari açığı kapatmak üzere 1 milyon dikili ceviz ağacıyla yola çıkan Ceviz Üreticileri Derneği (CÜD), 29 Eylül 2022’de ‘Türkiye’nin Cevizi, Türkiye’nin Geleceği 1. Ceviz Konferansı’na ev sahipliği yapıyor. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek olan ve tarım sektörüne dair sorunların da görüşüleceği konferans, Türkiye İş Bankası ana sponsorluğunda gerçekleşecek. Konferansa; CÜD Eş Başkanları Ömer Ergüder ile Hakkı Akhan, sektörün önde gelen alanında uzman isimleri, akademisyenler ve CÜD üyeleri katılacak. Dünyada ve Türkiye’de ceviz ekonomisi, iklim değişikliğinin verim üzerindeki etkileri, verimli ceviz yetiştiriciliği ve cevizde markalaşma konularının konuşulacağı konferansta, ceviz ve tarım genelinde karşılaşılan zorluklar ve çözüm önerileri masaya yatırılacak.

 

Türkiye’de yerli ceviz üretiminin artması ve beraberinde cari açığın kapanmasına destek amacıyla 2020 yılında kurulan Ceviz Üreticileri Derneği (CÜD), 29 Eylül 2022 tarihinde ‘Türkiye’nin Cevizi, Türkiye’nin Geleceği 1. Ceviz Konferansı’nı düzenliyor. Hilton Istanbul Maslak Otel’de gerçekleşecek olan ve tam gün sürecek konferansta, ceviz ve tarım sektörünün sorunları masaya yatırılarak çözüm önerileri dile getirilecek. Türkiye İş Bankası ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan ceviz ve tarım konulu konferansa; CÜD Eş Başkanları Ömer Ergüder ile Hakkı Akhan, akademisyenler ve CÜD üyeleri katılacak. Ayrıca Uluslararası Ceviz Danışmanı Federico Lopez Larrinaga, Armando Guastella (Bain&Company), Alessandro Annibali (New Factor) gibi alanında uzman uluslararası isimlerde konferansta görüşleriyle katkıda bulunacak.

 

“Türkiye’nin Cevizi, Türkiye’nin Geleceği 1. Ceviz Konferansı”, CÜD Eş Başkanı Ömer Ergüder tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başlayacak. Ergüder’in ardından Rodoslu Marketing Solutions Kurucusu Cem Rodoslu’nun konuşma kürsüsüne çıkacağı konferansta, yerli cevizin önemine dikkat çekilecek. 

 

CEVİZ ÜRETİCİLERİNİN AKILLARINDA SORULARA YANIT ARANACAK

Türkiye’de tarım sektöründe yaşanan sorunlar ile ceviz üreticilerinin karşılaştığı zorluklar ve bu zorluklar karşısında alınacak önemlerin de masaya yatırılacağı konferansta ayrıca artan maliyetler, gümrük vergileri, ekolojik ve ekonomik sürdürülebilirlik konuları görüşülecek. Sektörün önde gelen üreticileri, STK temsilcileri, tarım alanında faaliyet gösteren sektör temsilcileri ve akademisyenler ise ‘Dünyada ve Türkiye’de Ceviz Ekonomisi ve Bir Yatırım Aracı Olarak Ceviz’, ‘İklim Değişikliği Verimi Nasıl Etkiliyor? & Sürdürülebilir Üretim Nasıl Olmalı?’, ‘Verimli Ceviz Yetiştiriciliği, Besleme ve Koruma’, ‘Verimli Ceviz Yetiştiriciliği ve Teknoloji’ ile ‘Cevizde Markalaşma, E-Ticaret ve Perakende Fırsatları’ başlıklarındaki panellerde, üreticileri ve sektörün merak ettiği konular hakkında bilgi verecek.

 

“ÜLKEMİZİN KENDİNE YETER TARIMSAL ÜRETİME SAHİP OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

CÜD Eş Başkanı Ergüder, Türkiye’de cevizin konuşulacağı ilk konferansın, Ceviz Üreticileri Derneği tarafından gerçekleştiriliyor olmasının kendileri için gurur verici olduğunu söyledi. Ergüder, “Ülkemiz için bu kadar önemli olan bir konuda daha önce böyle bir etkinlik yapılmadığını gördük ve bu eksikliği gidermek istedik” dedi. 

 

CÜD olarak, sürdürülebilirlik kriterleri doğrultusunda, Anadolu'nun 3 bin yıllık ceviz kültürünün mirasıyla tabiatı koruduklarının altını çizen Ergüder şöyle devam etti:

“Ülkemizin ormanlaştırılmasına katkı sağlıyor, toprak ve insan sağlığını ön planda tutuyoruz. Ürettiğimiz kaliteli ve lezzetli cevizlerle ülkemizin cari açığına pozitif katkı sağlamayı hedefliyoruz. Toprağa ciddi oranlarda yatırımlar yaparak; ülkemizin istihdamına, kendine yeter tarımsal üretime sahip olması için canla başla çalışıyoruz. Çünkü tarımı, Türkiye’nin cevheri ve geleceği olarak görüyoruz. Bu konferansta üreticilerin karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek için neler yapılabileceğini konuşacağız. Ayrıca bizler için en önemli konulardan biri de hem üreticilerde hem de tüketicilerde yerli ceviz bilincini arttırmak. Yerli cevizi ön planda tutacağımız bu konferansta, ceviz üretimine yeni başlayanların sorularına yanıt vermeye çalışacağız.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin uluslararası ilk ceviz konferansı 29 Eylül’de

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haber Kat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin