Türkiye'nin ve dünyanın teknoloji liderleri Digital Age Tech Summit'te buluştu

featured
turkiyenin-ve-dunyanin-teknoloji-liderleri-digital-age-tech-summitte-bulustu.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Digital Age Tech Summit; bir kez daha teknolojinin ve dijitalin nabzını tuttu. Ülkemizden ve dünyadan önemli konuşmacıların yer aldığı etkinlikte yeni teknolojilerin dönüştürücü etkisi farklı perspektiflerden ele alındı.

Bu yıl Garanti BBVA ana sponsorluğunda Raffles İstanbul’da 16’ncı kez seyircisi ile buluşan Digital Age Tech Summit; markaların, start-upların, girişimcilerin ve teknoloji meraklılarının ajandasındaki son gelişmeleri dünyanın farklı yerlerinden gelen uzmanlarla tartıştı.

Türkiye’nin önde gelen teknoloji yazarlarından M. Serdar Kuzuloğlu’nun moderasyonunda gerçekleştirilen etkinlikte; güncel yapay zekâ çözümlerinden inovatif üretim modellerine, kuantum ekonomisinden veri bilimine ve finansal teknolojilerden dijital içerik yönetimine kadar gündemi şekillendiren farklı konu başlıkları ele alındı.

Geleceğe yön verecek icatlar ve büyük veri dünyası Digital Age Tech Summit’te konuşuldu

Günün ilk konuşmasında Türkiye’nin önde gelen e-ticaret şirketlerinden Trendyol’un Veri Bilimi Lideri Nezir Alp, yapay zekânın ve büyük veri yönetiminin e-ticaret dünyasına etkisini inceledi. Etkinliğin önemli konuklarından Oculus VR kurucu ortağı ve mucit Jack McCauley, geleceğe yön verecek teknolojik araçların hikâyesini kendi icatları üzerinden ele aldı.

Finansın geleceğine de odaklanılan etkinlikte, M. Serdar Kuzuloğlu’nun sorularını Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Işıl Akdemir Evlioğlu cevapladı ve finansta büyük verinin kullanımını ve yeni teknolojilerin bankacılığa etkisini izleyici ile paylaştı.

Moda endüstrisinin ve teknoloji dünyasının “ötesi” işlendi

Malzeme dönüşümünün de işlendiği Digital Age Tech Summit’te icat ettiği “spray-on” kumaşla moda endüstrisinde ses getiren moda tasarımcısı ve girişimci Manel Torres,  sürdürülebilirlik ve estetik arasındaki ilişkiyi kendi girişimi üzerinden değerlendirdi. Konuşmasının ardından içerik üreticisi Duygu Özaslan ile söyleşi gerçekleştiren Torres, moda dünyasında üretim modellerinin yaşadığı dönüşümünü katılımcılarla paylaştı.

Bilgisayar bilimci Cem Say ise gündemde sayısız çözüm ve uygulama ile yer alan yapay zekânın henüz yapamadıklarını ve yapamayacaklarını anlattı. Teknoloji analisti Benedict Evans ise yaşadığımız dijital dönüşümü geçmiş-bugün-gelecek ekseninde üç aşamalı, kapsamlı bir sunumla analiz etti.   

Kuantum Ekonomisi kitabı başta olmak üzere kaleme aldığı kitaplarda inovasyonu nasıl daha insani bir çerçeveye oturturuz sorusunun cevabını arayan Norveçli filozof Anders Indset de öngörülerini Digital Age Tech Summit sahnesinde aktardı. Somut problemlerin çözümünün kapsayıcı kalkınmalarla sağlanabileceğini savunan Indset, dijital geleceğin sosyal ve kültürel alandaki olası etkilerini izleyicilerle paylaştı.

Digital Age Tech Summit 2024 yılında da teknolojinin ön saflarında yer alan isim ve konularla izleyicisi ile buluşacak. Bu ilham verici etkinliğe dair sınırlı sayıda, özel fırsatlardan faydalanmak ve detaylı bilgi almak için contact@kapital.com.tr adresine yazabilirsiniz.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye'nin ve dünyanın teknoloji liderleri Digital Age Tech Summit'te buluştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haber Kat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin