Yorboard ile yüzlerce çocuğun eğitimine katkı sunacak

featured
yorboard-ile-yuzlerce-cocugun-egitimine-katki-sunacak.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cam devi Yorglass, sosyo-ekonomik koşullar sebebiyle sınırlı imkâna sahip çocuklara yardım etmeye devam ediyor

 

Cam dünyasının güvenilir ve global tedarikçisi Yorglass, imza attığı çözümlerle sektöre katma değer sağlarken hayat verdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de kurumsal vatandaşlık görevini yerine getirmeyi sürdürüyor. 2020 yılında başlattığı Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliğini bu sene de sürdüren şirket, maddi yetersizlik sebebiyle dezavantajlı grupta yer alan öğrencilere destek oluyor. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesi kapsamında okullara akıllı pano Yorboard bağışında bulunan Yorglass, öğrencilerin çok daha rahat ve kaliteli materyallerle eğitim almasına katkıda bulunuyor. Sürdürülebilirliği eşit eğitim hakkı inancıyla birleştiren şirket, ‘Bir çocuk gelişirse dünya değişir’ felsefesiyle çalışmalarına devam ediyor. 

 

Cam sektörünün öncü markası Yorglass, kurumsal sorumluluk projelerini sürdürülebilirliğin temel unsuru olarak görüyor. Daha iyi bir toplum ve çevre için sosyal sorumluluk projelerini çevre, eğitim ve çocuklar olmak üzere üç ana kolda ele alan şirket; özellikle çocukların temel haklarından biri olan eğitimde karşılaşılan zorlukların aşılmasında maddi ve manevi katkı sağlıyor. Daha önce Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Hakkâri Sihirli Çan Öğrenim Birimi’nin işletme sponsorluğunu üstlenerek 2020-2021 eğitim yılında 189 çocuğa ulaşan şirket, bu sene de devam ettirdiği iş birliği ile sınırlı imkânlarla eğitim gören yüzlerce çocuğa umut oluyor. Şirket, son olarak Van Erciş Kazımkarabekir İlkokulu ve Ortaokulu’na 20 adet cam yazı tahtası bağışlayarak çocukların tebeşir tozuna maruz kalmadan eğitim almasına destek oldu.

 

Hedefimiz her geçen yıl daha çok çocuğun eğitimine katkı sunmak

Çocukların eğitim-öğretim ve sanat hayatında başarılı olmaları için önemli projelere imza attıklarını belirten Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim için her çocuk, eğitimde fırsatlara eşit bir şekilde ulaşabilmeli, temel hakkı olan öğrenimi doğru koşullar altında görebilmeli. Biz de topluma katkı sağlama hedefiyle 2020 yılında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile bir iş birliğine başladık. İş birliğimiz kapsamında öğrencilere Yorboard akıllı panolar sağlıyoruz ve çok daha konforlu bir eğitim alanı oluşturmayı arzuluyoruz. Projeyle aynı zamanda sürdürülebilirliğin önemini göstermeyi ve Yorboard’ın çevresel özelliklerine yönelik farkındalığı da artırmayı amaçlıyoruz. Önceki yıl, Hakkâri Öğrenim Birimi’nin sponsorluğunu üstlenerek 189 çocuğun uzaktan eğitim görmesine yardımcı olmuştuk. 2021-2022 eğitim yılında toplam 1.034 çocuğa ulaştık, bu seneki hedefimiz ise sayıyı yüzde 20 artırmak.”

 

TEGV iş birliğinden bağımsız olarak sürdürdükleri projelerden de söz eden Yorgancılar; “Yakın bir zaman önce Van Erciş Kazımkarabekir İlkokulu ve Ortaokulu’na da Yorboard akıllı tahta bağışında bulunduk. Tüm bu çalışmalar, bir çocuğumuzun bile hayallerine kavuşmasına vesile olacaksa attığımız bu adım başarıya ulaşmış demektir” diye konuştu.

 

Eğitime destek çalışmaları devam edecek 

Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı ile yakaladıkları sinerjiden çok mutlu olduklarını söyleyen Yorgancılar, yeni iş birlikleri ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Yorglass’ın ilk kurum içi start-up programının ürünü olan Ming platformumuzun ‘Market’ bölümünde TEGV’in ürünlerine yer vereceğiz. Bu markette çalışanlarımız platform üzerinden kazandıkları puanları harcayıp alışveriş yapabilecekler. Böylece TEGV ürünlerini satın alarak başka çocuklara umut olmaya da devam edebileceğiz. Yeni yılda vakıfla iş birliği içinde hayata geçireceğimiz projelerin çalışmalarına da devam ediyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yorboard ile yüzlerce çocuğun eğitimine katkı sunacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haber Kat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin